Η Νέα Ισπανική ποικιλία Ελιάς Sultana για υπερπυκνή φύτευση

Η εταιρεία BALAM Agriculture και το Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα παρουσίασαν μια νέα ποικιλία την Sultana, η οποία, όπως τουλάχιστον οι ίδιοι ισ...


Η εταιρεία BALAM Agriculture και το Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα παρουσίασαν μια νέα ποικιλία την Sultana, η οποία, όπως τουλάχιστον οι ίδιοι ισχυρίζονται, θα φέρει επανάσταση στους ελαιώνες υπέρπυκνης φύτευσης.

 «Η Sultana είναι το γονότυπο αποτέλεσμα της διασταύρωσης της ποικιλίας Arbosana με την Sikitita, η οποία με τη σειρά της είναι το αποτέλεσμα μιας άλλης διασταύρωσης μεταξύ των ποικιλιών Picual και Arbequina. Σύμφωνα πάντοτε με κατασκευαστές της νέας ποικιλίας, η Sultana θα συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα των επί μέρους “γονέων” της.

Συγκεκριμένα θα χαρακτηρίζεται από την άμεση ωρίμανση και την πρώιμη έναρξη της παραγωγής της. Έχει υψηλή ελαιοπεριεκτικότητα. Ο ελαιόκαρπος είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ποικιλίες και προσαρμόζεται τέλεια στην καλλιέργεια υψηλής πυκνότητας. Επιπλέον, το παραγόμενο ελαιόλαδο είναι πολύ υψηλής ποιότητας.

Τέλος, επειδή πρόκειται για μια πολύ πρώιμη ποικιλία, θα επιτρέπει στον παραγωγό να τοποθετεί το προϊόν στην αγορά πριν από τα ελαιόλαδα των άλλων ποικιλιών.

Προσωπικά δεν μπορώ να γνωρίζω πόσες από τις παραπάνω εξαγγελίες θα αποδειχθούν τελικά βάσιμες. Όμως, για μια ακόμη φορά δεν μπορεί κανείς να μην θαυμάσει αυτή τη χώρα για τον οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο που κινείται βασιζόμενη στους επιστήμονες που διαθέτει επενδύοντας σε ευρύτερες συνεργασίες, με στόχο όχι απλά να προβλέψουν το μέλλον αλλά να το δημιουργήσουν οι ίδιοι.

ΠΗΓΗ:olivenews.gr 

Σχόλια