Γιορτή των Μανιταριών την Κυριακή 2 Απριλίου στη Λίμνη Πλαστήρα

Γιορτή του Μανιταριού διοργανώνεται την Κυριακή 2 Απριλίου από τους Μανιταρόφιλους Θεσσαλίας και το σύλλογο Νέων Νεοχωρίου με συνδιοργανωτές...


Γιορτή του Μανιταριού διοργανώνεται την Κυριακή 2 Απριλίου από τους Μανιταρόφιλους Θεσσαλίας και το σύλλογο Νέων Νεοχωρίου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Καρδίτσας και τον δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου αρχικά ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νούσιος μεταξύ άλλων είπε: «Μια γιορτή εξερεύνησης και γευσιγνωσίας , ένα ταξίδι στο συναρπαστικό κόσμο της αναγνώρισης, συλλογής και παρασκευής συνταγών με βάση τα μανιτάρια. Αυτά και πολλά άλλα θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά όσοι βρεθούν την Κυριακή 2 Απριλίου στη λίμνη Πλαστήρα, στη γιορτή των μανιταριών. 

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση που διοργανώνουν ο σύλλογος νέων Νεοχωρίου και οι μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας. Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα μια τέτοια δράση. Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι αυτή τη φορά είναι ουσιαστική η έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο μιας στοχευμένης προσπάθειας να ενισχυθεί στην περιοχή ο βιωματικός τουρισμός, με αποκόμιση εμπειριών αποκτώντας επαφή με τη φύση, τους ντόπιους και την κουλτούρα τους. 

 Στόχος να προστεθεί η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα- και όχι μόνο -στο κάδρο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μέσα από την ανθρωπιστική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος με κίνητρο για συμμετοχή σε αξιομνημόνευτες ταξιδιωτικές εμπειρίες, που θα είναι επαναλαμβανόμενες».


Ακολούθως ο δήμαρχος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Νάνος μίλησε για τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης εκδήλωσης, επεσήμανε ότι το μανιτάρι είναι σημαντικό κομμάτι του αγροδιατροφικού τομέα, τονίζοντας ότι η ιδιαιτερότητα της περιοχής είναι ότι βγαίνουν τα «Μαρτούλια». Γνωστοποίησε δε ότι αναμένεται στο Νεοχώρι να δημιουργηθεί μόνιμο Πάρκο Μανιταρόφιλων.


Ο πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας κ. Μίχος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει:

Την Κυριακή στις 9 το πρωί στον Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου:

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο χώρο, ομάδες που θέλουν να κάνουν συλλογή μανιταριών θα εξορμήσουν στο δάσος για αναγνώριση και συλλογή εδώδιμων μανιταριών με έμπειρους συλλέκτες του συλλόγου.

Στη 1 το μεσημέρι στο Ανοιχτό Θέατρο Περιβαλλοντικού Κέντρου θα ξεκινήσει γιορτή για όλους τους επισκέπτες. Θα προσφερθούν εδέσματα με βάση τα μανιτάρια. Μανιταρόσουπα, μανιταρόπιτα με διάφορους τρόπους από τον γνωστό μαγειρα Φώτη Παρασκευαϊδη.

Έμπειρα μέλη των Μανιταρόφιλων Θεσσαλία θα πραγματοποιήσουν ενημέρωση προς τους επισκέπτες για τα μανιτάρια, ενώ θα υπάρχουν δείγματα για την καλύτερη κατανόηση και εισαγωγή στη φιλοσοφία των καρπων της γης.

Ο κ. Μίχος εκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μανιτάρια «μαρτούλια» , είδος που έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό από την περιοχή.

Εκ μέρους του συλλόγου νέων Νεοχωρίου κ. Καραντώνης ανέφερε ότι ο σύλλογος έχει μεγάλη δράση ως προς την ανάδειξη των μανιταριών, μεταξύ άλλων δράσεων.

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση θα πλαισιώνει μουσικά ο dj και παραγωγός George Ntemos.


ΠΗΓΗ:ertnews.gr

Σχόλια