Οδηγίες ΟΠΕΚΕΠΕ για το πώς θα φωτογραφίσετε με γεωσήμανση τα αγροτεμάχια & τη χρήση της Android εφαρμογής Agrisnap-GR

Η λήψη φωτογραφιών με γεωσήμανση θα γίνει σε αγροτεμάχια, που θα υποδειχθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ Οδηγίες για την λήψη φωτογραφιών με γεωσήμανση ...


Η λήψη φωτογραφιών με γεωσήμανση θα γίνει σε αγροτεμάχια, που θα υποδειχθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Οδηγίες για την λήψη φωτογραφιών με γεωσήμανση (geotagged photos) με τη χρήση της εφαρμογής του Agrisnap προκειμένου να γίνουν οι έλεγχοι μέσω παρακολούθησης (monitoring) για το έτος υποβολής δηλώσεων 2022, εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δείτε αναλυτικά τις εν λόγω οδηγίες χρήσης ΕΔΩ

Ειδικότερα, κατά τη διαδικασία ελέγχων μέσω παρακολούθησης (monitoring), οι αγρότες καλούνται να αποδείξουν την χρήση γης της εκμετάλλευσής τους, προκειμένου να υπολογιστούν οι ενισχύσεις που θα τους καταβληθούν.

Για το λόγο αυτό, θα γίνει χρήση του εργαλείου AGRISNAP για τη λήψη φωτογραφιών με γεωσήμανση σε αγροτεμάχια τα οποία θα υποδειχθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση είναι δυνατή η χρήση του μόνο σε κινητά και tablet με λογισμικό Android. Στη συνέχεια, θα είναι δυνατή και η χρήση από κινητά IOS.

Φωτογραφίες για τον υπολογισμό των πληρωμών

Οι αγρότες θα πρέπει να μεταβούν στα αγροτεμάχιά τους, για τα οποία θα έχουν διαπιστώσει μέσω της εφαρμογής Agrisnap-GR ότι απαιτείται η λήψη φωτογραφίας (θα έχει προηγηθεί η αποστολή σχετικής ειδοποίησης μέσω της εφαρμογής), για να τραβήξουν τις απαιτούμενες φωτογραφίες με γεωσήμανση, τις οποίες στη συνέχεια -μέσω της εφαρμογής- θα αποστείλουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ για περαιτέρω αξιολόγηση και έλεγχο. Εάν κατά τον έλεγχο επιβεβαιωθεί η επιλεξιμότητα των αγροτεμαχίων, αυτά θα χαρακτηριστούν με «πράσινο φωτεινό σηματοδότη» και θα ληφθούν υπόψη στον υπολογισμό των επόμενων πληρωμών.

Για τη χρήση της Android εφαρμογής Agrisnap-GR, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο Google Play Store (σχεδιάζεται η διάθεσή της και μέσω του App Store της Apple), απαιτείται κωδικός, ο οποίος θα διατεθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι αγρότες θα λάβουν τους απαιτούμενους κωδικούς καθώς και αναλυτικές οδηγίες χρήσης της εφαρμογής, μέσω της αποστολής μηνύματος στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δήλωσαν με την υποβολή της ΕΑΕ 2022.

πηγή:in.gr

Σχόλια