Τηλεδιάσκεψη για το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ

Με πρωτοβουλία του ΔΣ της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7-3-2023 τηλεδιάσκεψη με θέμα: ¨Το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ¨...


Με πρωτοβουλία του ΔΣ της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7-3-2023 τηλεδιάσκεψη με θέμα: ¨Το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ¨, σε μια προσπάθεια λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών, μέσα από μια γόνιμη συζήτηση να δρομολογηθεί μια ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη λύση ευρείας αποδοχής, η οποία να οδηγήσει στη ψήφιση νομοσχεδίου για την Πανεπιστημιοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ, ακόμα και από την παρούσα Βουλή.

Στην τηλεδιάσκεψη προσκεκλημένοι από το ΔΣ της ΕΤΕ ήταν: 

Η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως
Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος
Ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Παπαδόπουλος
Εκπρόσωποι όλων των κομμάτων του Κοινοβουλίου
Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Δημόπουλος
Ο Πρόεδρος της ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ κ. Χατζαράκης
Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Κωνσταντίνου

Την πρόσκληση αποδέχτηκαν και συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη:

Από το ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής κ. Τζούφη
Από το ΚΚΕ ο βουλευτής κ. Δελής
Από την ΟΛΜΕ ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνου

Η ΕΤΕ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Βασαγιώργη και μέλη του ΔΣ της.
Ο Πρόεδρος της ΕΤΕ τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα ύπαρξης της ΑΣΠΑΙΤΕ ως Πανεπιστημιακής Σχολής Εκπαιδευτικών με διεύρυνση των τμημάτων της και παρουσίασε συνοπτικά την πρόταση για ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ χωρίς να αποκλείει και την περίπτωση του Αυτόνομου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος*.

Τόσο οι δύο εκπρόσωποι των κομμάτων όσο και ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, επισήμαναν την αναγκαιότητα ύπαρξης και αναβάθμισης της ΑΣΠΑΙΤΕ, είτε με την εξέλιξη της ΑΣΠΑΙΤΕ σε αυτόνομο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, είτε μέσω της ένταξής της στο ΕΚΠΑ, αποτίμησαν δε ως απόλυτα θετική και υλοποιήσιμη την πρόταση της ΕΤΕ και δεσμεύτηκαν να την υποστηρίξουν με κάθε τρόπο.

Το ΔΣ της ΕΤΕ

*Η πρόταση της ΕΤΕ: https://www.ete.gr/archives/1984


πηγή:esos.gr

Σχόλια