Βάκης Τσιομπανίδης (ΑΚΚΕΛ) Τι θα γίνει επιτέλους κύριε υπουργέ με τις περιβόητες κάρτες του αγρότη ;

Τι θα γίνει επιτέλους κύριε υπουργέ με τις περιβόητες κάρτες του αγρότη ; Ενώ είναι γνωστό πως οι αγρότες δέχονται ένα ανελέητο πλήγμα από τ...


Τι θα γίνει επιτέλους κύριε υπουργέ με τις περιβόητες κάρτες του αγρότη ;
Ενώ είναι γνωστό πως οι αγρότες δέχονται ένα ανελέητο πλήγμα από τις λανθασμένες πολιτικές σας, στο θέμα της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της εχθρικής σας συμπεριφοράς απέναντι στην Ρωσία στους αγρότες της χώρας μας, που στην ουσία πληρώνουν το μάρμαρο, η τιμή του πετρελαίου έφτασε πάνω από 2€ το λίτρο την εποχή που τα χωράφια έπρεπε να οργωθούν, το λίπασμα ξεπερνάει το 1,15€ το κιλό, οι ζωοτροφές, τα εφόδια, το ηλεκτρικό ρεύμα καθιστούν την παραγωγή πρωτογενούς τομέα ασύμφορη, κοπάδια σφάζονται καθημερινά και εκτάσεις ολόκληρες μένουν ακαλλιέργητες. 

Έχουμε όμως και την ανικανότητα του ΥΠΑΑΤ να συνεργαστεί με τις τράπεζες (τις οποίες έχουν ανακεφαλαιοποίησει με δισεκατομμύρια) ώστε να εκδώσουν εγκαίρως τις κάρτες του αγρότη για να συνεχιστεί έστω με δανεικά η παραγωγή. 

Το περασμένο έτος η Κάρτα του Αγρότη το 2022 έγινε διαθέσιμη στις αρχές Φεβρουαρίου και τα έτη 2021 και 2020 στα μέσα Μαρτίου.

Φέτος οι τράπεζες με πρόσχημα πως δεν γνωρίζουν τι ποσά θα λάβουν ως επιδότηση οι αγρότες λόγω της περικοπής της βασικής ενίσχυσης κατά 22% αλλά και του ότι δεν γνωρίζουν τι θα δηλώσουν οι αγρότες στα οικολογικά σχήματα και τι ποσοστό τελικά θα εισπράξουν από το πρώην "πρασίνισμα", δεν μπαίνουν στην διαδικασία να ανανεώσουν τις κάρτες. 

Δυσχερένοντας αφάνταστα την παραγωγή μιας και η έλλειψη ρευστότητας είναι δεδομένο στον πρωτογενή τομέα λόγω της κάκιστης διακυβέρνησης σας.

Ξεκινάμε τη νέα ΚΑΠ με πολύ κακούς οιωνούς. Έχουμε την οριζόντια περικοπή της βασικής ενίσχυσης, έχουμε την έλλειψη ενημέρωσης, που δεν ξέρει ο αγροτικός κόσμος τι θα πρέπει να δηλώσει στα eco schemes γιατί εσείς δεν ενημερώσατε τον αγροτικό πληθυσμό τι πρέπει και τι τον συμφέρει να πράξει (αμφιβάλλω αν έχετε ενημερώσει και τις ΚΥΔ). 

Εδώ έρχεται και η μη ανανέωση της κάρτας του αγρότη και προβλέπω τον Οκτώβριο οι αγρότες θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ, όταν θα δούνε τα ποσά των επιδοτήσεων μειωμένα ίσως και πάνω από 30% . Ας μπει επιτέλους εγγυητής το Ελληνικό δημόσιο και ας σταματήσει η τροχοπέδη της Ελληνικής παραγωγής, ή εκτός και αν είναι και αυτό κόλπο για να ευνοηθούν ακόμη μια φορά παραγωγές των δανειστών μας.

Όπως και να έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε τον αγροτικό κόσμο στο έλεος των κερδοσκόπων.
Δεν νοείται να συζητάμε για εθνική κυριαρχία και εθνική περηφάνια όταν για να ταΐσουμε τον λαό μας, βασιζόμαστε σε δανεικά. 

Ο αγροτικός κόσμος έχει όλες τις λύσεις, η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη από τον Θεό χώρα, έχουμε και την τεχνογνωσία και τα μέσα παραγωγής, έχουμε παραγωγική γη και ανθρώπους με μεράκι και όρεξη να παράγουν και οι κατοχικές κυβερνήσεις δεν μας αφήνουν, εξυπηρετώντας συμφέροντα ξένων χωρών.

Μην ξεχνάτε ποτέ πως το καθημερινό πιάτο όλων οφείλεται στους αγρότες, εκτός αν είστε άριστοι της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων και προτιμάτε το 3D τεχνιτό κρέας του Βασιλάκη του Πόρτα (Bill Gates) .


Σχόλια