Θεσσαλία : Ενίσχυση αχλαδιών & σταφυλιών του Τυρνάβου

Πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, της Δημο...


Πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, της Δημοτικής Αρχής και των Προέδρων των Αγροτικών Συνεταιρισμών του Δήμου Τυρνάβου, σχετικά με τις ενισχύσεις για τους παράγωγους του Δήμου και πιο ειδικά για τα αχλάδια και τα σταφύλια.


Στις συναντήσεις παρέστησαν και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της Λάρισας κκ Χαρακόπουλος Μ., Κέλλας Χ., Μπίζιου Στ., ο Θεματικός αντιπεριφεριάρχης Πρωτογενούς Τομέα Απόστολος Μπίλης και οι πρόεδροι Χρήστος Τσιτσιρίγκος – Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, Σωτήρης Ταμπόσης-ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, Κώστας Μαλάκος -Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατανουλίων ‘’ΦΡΟΥΤΟΠΗΓΗ’’, Αθανάσιος Κατσής –Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατανουλίων, Αλέξανδρος Μπαντραλέξης –Αγροτικός Συνεταιρισμός Δένδρων –ΑΡΓΙΣΣΑ, Χρήστος Τασιούλας -Αγροτικός Συνεταιρισμός Δένδρων ‘’ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΙΤ’’, Εμμανουήλ Λούτσος – Αγροτικός Συνεταιρισμός Δαμασίου – Κωνσταντίνος Χατζής – Συνεταιρισμός Παραγωγών Αργυροπουλίου, Ιωάννης Λιάγκας – Αγροτικός Συνεταιρισμός Δελερίων και Αστέριος Κοροβέσης -Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελώνα.


Ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Σακούτσιο, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν εμπεριστατωμένα και αιτιολογημένα τα προβλήματα των παραγωγών των συγκεκριμένων καλλιεργειών, να τονίσουν πως ο Δήμος Τυρνάβου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να επισημάνουν την ανάγκη για σημαντικές και ικανοποιητικές ενισχύσεις.

Με ικανοποίηση, τόσο η δημοτική Αρχή όσο και οι πρόεδροι των Συνεταιρισμών άκουσαν τις ανακοινώσεις του Υπουργού κυρίου Γεωργαντά ο οποίος ανακοίνωσε σημαντικές ενισχύσεις και συγκεκριμένα 150 ευρώ το στρέμμα για όλες τις ποικιλίες αχλαδιών και 120 ευρώ το στρέμμα για τα οινοποιήσιμα σταφύλια.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Τυρνάβου ανέφερε: «Ευχαριστούμε θερμά την κυβέρνηση και τον Υπουργό Γ. Γεωργαντά για την ενίσχυση που ανακοινώθηκε για τους παράγωγους του Δήμου μας αλλά και τους Βουλευτές κκ Χαρακόπουλο, Μ., Κέλλα Χ., Μπίζιου Στ., τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας Σπύρο Σπυρόπουλο για τη συμβολή στον αγώνα μας και την πολύτιμη βοήθειά τους. Είναι πολύ σημαντικό που οι αγρότες της περιοχής μας βρήκαν «ευήκοα ώτα». Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για τα ποσά της ενίσχυσης που θα καταβληθούν στα προϊόντα του Δήμου μας, ο οποίος ως σεισμόπληκτος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα χρήματα αυτά θα ανακουφίσουν τους παραγωγούς σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τις καλλιέργειες περίοδο.»


πηγή:ertnews.gr

Σχόλια