Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων για τα Φωτοβολταικά : ΟΧΙ στις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις χωραφιών !!!

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής  Επιτροπής Μπλόκων για τα Φωτοβολταικά : Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που με το άρθρο 163 του νομοσχεδίου για τις...


Ανακοίνωση της Πανελλαδικής  Επιτροπής Μπλόκων για τα Φωτοβολταικά :
Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που με το άρθρο 163 του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ επιμένει και συνεχίζει να δίνει τη δυνατότητα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων χωραφιών, στο όνομα του “δημόσιου συμφέροντος”, όπως αποκαλεί τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ. Και συνεχίζει:

''Θυμίζουμε ότι με βάση τον Νόμο 4951/2022 οι μονοπωλιακοί όμιλοι των ΑΠΕ, έχουν το δικαίωμα αναγκαστικής απαλλοτρίωσης έκτασης γης συνολικά ίσης με το 20% του γηπέδου της εγκατάστασης που θα χρειαστεί για να λειτουργήσει πλήρως το φωτοβολταϊκό.
Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος που πρόκειται να εγκαταστήσει πάρκο φωτοβολταϊκών μπορεί να προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση δεκάδων, εκατοντάδων, ακόμη και χιλιάδων στρεμμάτων.
Πρόκειται δηλαδή για τη συνέχιση ενός πλιάτσικου - πειρατείας, σε βάρος των βιοπαλαιστών αγροτών που μπορεί εν μία νυκτί να χάσουν τα χωράφια τους.
Είναι άλλη μια πλευρά της «πράσινης ανάπτυξης», που την έχουμε ήδη νιώσει στο πετσί μας με το τεράστιο κόστος παραγωγής, το πανάκριβο ακριβό πετρέλαιο, το ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό.
Καλούμε τους αγρότες να μην αποδεχτούν αυτούς τους σχεδιασμούς και με τον οργανωμένο αγώνα να τους ανατρέψουν» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΕΜ.''


πηγή: (eleftheria.gr)

Σχόλια