Με αβεβαιότητα & κρισιμότητα της κατάστασης άρχισε να βγαίνει από τα χωράφια η φετινή πρώιμη πατάτα ...

Απαισιόδοξα τα πρώτα σημάδια για την πατάτα σε Μεσσήνη και Μπουρνιά  Με αβεβαιότητα και κρισιμότητα της κατάστασης άρχισε να βγαίνει από τα ...


Απαισιόδοξα τα πρώτα σημάδια για την πατάτα σε Μεσσήνη και Μπουρνιά 
Με αβεβαιότητα και κρισιμότητα της κατάστασης άρχισε να βγαίνει από τα χωράφια η φετινή πρώιμη πατάτα στη Μεσσήνη και στον Μπουρνιά της Καλαμάτας.

Τα πράγματα είναι πιο κρίσιμα από κάθε άλλη χρονιά, γιατί πέρα από το παρόν και την τύχη της φετινής παραγωγής, θα εξαρτηθεί το μέλλον και η συνέχιση της άλλοτε δυναμικής καλλιέργειας.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, τα πρώτα σημάδια δεν φαίνεται να είναι αισιόδοξα, καθώς η αγορά φέρεται να είναι γεμάτη αιγυπτιακές πατάτες και δεν καταγράφεται ζήτηση της ελληνικής - μεσσηνιακής φρέσκιας πατάτας από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας.


Καθοριστικό κρίνεται το αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι το Πάσχα, όπου εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο να βγει ένα σημαντικό μέρος της φετινής παραγωγής. Από την τύχη του, από την εικόνα και τη ζήτηση στην αγορά θα εξαρτηθεί το παρόν και το μέλλον της ανοιξιάτικης παραγωγής πατάτας της Μεσσηνίας, καθώς οι παραγωγοί δεν θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος μιας ακόμα ζημιογόνας, καταστροφικής χρονιάς.

Γ.Σ.

Σχόλια