Παρέμβαση Γ. Λαμπρόπουλου προς ΥπΑΑΤ για τις εισαγωγές πατάτας

Επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντά, είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Γ. Λαμπρόπουλος, από τον οποίο ζήτησε...


Επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντά, είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Γ. Λαμπρόπουλος, από τον οποίο ζήτησε να κινητοποιήσει άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, αλλά και άλλες Ελεγκτικές Αρχές, προκειμένου να ερευνήσουν τη βασιμότητα ή μη και να πράξουν τα νόμιμα, αναφορικά με την ενυπόγραφη καταγγελία, από παραγωγό-έμπορο πατάτας της Μεσσήνης, για εισαγωγές που πιθανόν να έχουν γίνει παρανόμως από τρίτη χώρα και περιοχή όπου χρησιμοποιούνται απαγορευμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση φυτοφάρμακα.


Αυτές τις πατάτες, σύμφωνα με τον βουλευτή, τις αγοράζουν πάμφθηνες (0,10 λεπτά το κιλό) οι καταναλωτές, με αποτέλεσμα να ανταγωνίζονται αθέμιτα τις ελληνικές, που έχουν κόστος παραγωγής 0,30 λεπτά το κιλό περίπου.

Ακόμη, ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε την ανάγκη να γίνουν άμεσα φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι στις πατάτες που έχουν ή πρόκειται να εισαχθούν με κοντέινερ από τις τρίτες χώρες.

Σχόλια