Σταφίδα : Δεν υπάρχει υπεύθυνη αντιμετώπιση ...

Η σταφίδα είναι στα αζήτητα, παραμένει στις αποθήκες, ενώ τα πράγματα είναι απαισιόδοξα και για την ανοιξιάτικη πατάτα της Μεσσήνης και της ...


Η σταφίδα είναι στα αζήτητα, παραμένει στις αποθήκες, ενώ τα πράγματα είναι απαισιόδοξα και για την ανοιξιάτικη πατάτα της Μεσσήνης και της Καλαμάτας, παρότι φυτεύτηκαν λιγότερα στρέμματα από κάθε άλλη φορά.

Οι αγρότες είναι στα κάγκελα, ζητούν λύσεις που δεν φαίνονται στον ορίζοντα. Το κακό είναι ότι για όλη αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει υπεύθυνη και σοβαρή αντιμετώπιση. 

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι άφαντο και οι υπηρεσίες του σε τοπικό επίπεδο δεν μπορούν να παρέμβουν. Οι αγρότες δεν έχουν συλλογική εκπροσώπηση, ούτε συνεταιρισμούς και μόνοι τους δεν μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες. 

Επειδή, όμως, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες, να ειπωθούν αλήθειες για το αγροτικό μοντέλο του τόπου και να παρθούν γενναίες αποφάσεις, ώστε οι αγρότες που έμειναν και παλεύουν με τη γη, να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Όλα τα άλλα είναι τεχνάσματα και κοροϊδία.


Γράφτηκε από τον Γιάννη Σινάπη
Γ.Σ.

Σχόλια