ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας : Η κυβέρνηση εμπαίζει φανερά τους αγρότες

Χαιρετίζοντας την τρίτη κατά σειρά AgroThessaly, η οποία έλαβε χώρα στη Λάρισα και συγχαίροντας τον Δήμο Λαρισαίων για την άψογη διοργάνωσή ...


Χαιρετίζοντας την τρίτη κατά σειρά AgroThessaly, η οποία έλαβε χώρα στη Λάρισα και συγχαίροντας τον Δήμο Λαρισαίων για την άψογη διοργάνωσή της, η Θεματική Αγροτικής Πολιτικής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:

«Με το που «σβήσουν τα φώτα» της έκθεσης επιστρέφουμε στη σκληρή πραγματικότητα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα. Όπως έχουμε τονίσει ξανά, αφού γίναμε σοφότεροι για το ποιος είναι υπεύθυνος για τον τραγικό σχεδιασμό της Νέας ΚΑΠ, ο Πρωθυπουργός, κατά προσωπική ομολογία, αναμένουμε να γίνουμε ακόμα σοφότεροι για το πότε τελικά θ’ αρχίσουν να πληρώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Σα να μην έφτανε η τεράστια οικονομική στενότητα που επικρατεί στους αγρότες και κτηνοτρόφους, και μάλιστα στην έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου, για ακόμα μια χρονιά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ καθυστερούν προκλητικά και χωρίς καμία ενημέρωση την καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Ακόμη και τη δεδομένη χρονική στιγμή, αναμένουμε μια επίσημη ενημέρωση σχετικά με τις συνδεδεμένες τιμές των προϊόντων. «Πιστός στο ραντεβού» του και ο ΕΛΓΑ, στην πορεία που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια, έχοντας θέσει σε αναμονή, χωρίς κανένα λόγο, τους αγρότες για τα πορίσματα ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους τον Ιούνιο.

Βέβαια, «κατανοούμε πλήρως» την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου βλέποντας, πλέον, την «ψαλίδα» στις δημοσκοπήσεις να μειώνεται αισθητά, αλλά είναι κρίμα ν’ αφήνουν στην τύχη τους και στον αυτόματο, για ακόμη μια φορά, τις πληρωμές που αναμένουν τόσο πολύ οι πολύπαθοι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα. Μάλλον, για τον «θίασο» του κυβερνητικού σχήματος η αυλαία έχει πέσει εδώ και καιρό».


Σχόλια