Ο καιρός του Μ.Σαββάτου 15/4/23

Νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνές και τοπικά φαινόμενα στα δυτικά, στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο αναμένονται το Μέγα Σάββατο, 15 Απριλίο...


Νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνές και τοπικά φαινόμενα στα δυτικά, στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο αναμένονται το Μέγα Σάββατο, 15 Απριλίου 2023. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που αρχικά στα δυτικά και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και σταδιακά σε όλη τη χώρα θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στα δυτικά, στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 21, στη Θεσσαλία από 7 έως 22, στην Ήπειρο από 6 έως 18, στην Στερεά και στην Πελοπόννησο από 6 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 19, στις Κυκλάδες από 13 έως 20, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 19 και στην Κρήτη από 14 έως 24.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.ΠΗΓΗ:meteo.gr

Σχόλια