Ο καιρός της Κυριακής του Πάσχα 16/4/23

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε μεγάλο μέρος της χώρας την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου 2023. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο. Θερμοκρα...


Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε μεγάλο μέρος της χώρας την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου 2023. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα που κατά τόπους θα είναι πυκνές. Διαστήματα ηλιοφάνειας θα υπάρχουν έως το μεσημέρι κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το Ιόνιο και τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Από το απόγευμα βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στη Θεσσαλία καθώς και τα υπόλοιπα τμήματα της Στερεάς και Πελοποννήσου ενώ παράλληλα θα εξασθενήσουν σημαντικά στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 21, στη Θεσσαλία από 10 έως 21, στην Ήπειρο από 5 έως 18, στην Στερεά και στην Πελοπόννησο από 6 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 21, στις Κυκλάδες από 13 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 21 και στην Κρήτη από 8 έως 20.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας όμως από το μεσημέρι οι νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχές θα σημειωθούν από το πρωί έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

πηγή:meteo.gr

Σχόλια