Κορινθία: Ενισχύσεις & αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους παραγωγούς του 2021

Eνισχύσεις, ύψους, περίπου 1 εκατ. ευρώ θα λάβουν, εντός του μήνα, οι παραγωγοί της Κορινθίας και άλλων περιοχών, για τις καλλιέργειες που υ...


Eνισχύσεις, ύψους, περίπου 1 εκατ. ευρώ θα λάβουν, εντός του μήνα, οι παραγωγοί της Κορινθίας και άλλων περιοχών, για τις καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές απ’ τις πυρκαγιές του 2021.

Πρόκειται για ζημιές που δεν εντοπίστηκαν απ’ το ευρωπαϊκό, δορυφορικό σύστημα Copernicus.

Εντός του Μάϊου, αναμένεται η διαδικασία της εξόφλησης του υπόλοιπου 30 % για τους παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες, επλήγησαν απ’ τον παγετό του 2021, καθώς και η ενίσχυση για τις περιπτώσεις των παραγωγών, που δεν εντάχθηκαν στην ΚΥΑ του Ad Hoc προγράμματος ”προανθικό 2021”.

Η δαπάνη αυτών των αποζημιώσεων φτάνει στα 7 εκατ. ευρώ.

Επίσης, αποστέλλεται προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μία δεύτερη δέσμη αιτήματος αποζημιώσεων, ύψους 30 εκατ. ευρώ, βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων, λόγω του πολέμου της Ουκρανίας.

Θα καταβληθούν, κατόπιν λήψης σχετικής έγκρισης. Σ’ αυτά, συμπεριλαμβάνεται και αποζημίωση για την Κορινθιακή σταφίδα, ύψους 4,7 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, θα γίνει καταβολή αποζημιώσεων 9 εκατ. ευρώ, μέσω de minimis, για τα επιτραπέζια σταφύλια της Κορινθίας ( και τα οινοποιήσιμα άλλων περιοχών).

Τα πιο πάνω, γνωστοποίησε, με ανάρτησή του, ο Νίκος Ταγαράς, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια