Στις 22 Απριλίου η Γιορτή Σπόρων στη Γη του Πελίτη -Αποπληρώθηκε το πρόστιμο της Πολεοδομίας για την αποθήκη σπόρων

Του Θανάση Πολυμένη ΟΠΩΣ είχαμε γράψει πριν από μερικές ημέρες, η εναλλακτική κοινότητα του «Πελίτι», είχε δεχθεί πρόστιμο από την Πολεοδομί...


Του Θανάση Πολυμένη

ΟΠΩΣ είχαμε γράψει πριν από μερικές ημέρες, η εναλλακτική κοινότητα του «Πελίτι», είχε δεχθεί πρόστιμο από την Πολεοδομία, καθώς έχτιζε μια αποθήκη για την αποθήκευση και διατήρηση των σπόρων.

Το πρόβλημα ήταν ότι, ο εμπνευστής του «Πελίτι» κ. Σαϊνατούδης δεν είχε εκδώσει την σχετική άδεια και μετά από καταγγελία που έγινε, τελικά χρεώθηκε ένα πρόστιμο 42.515 ευρώ. Σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του κ. Σαϊνατούδη, εφόσον το πρόστιμο αυτό αποπληρωνόταν μέχρι τέλος Απριλίου θα έπρεπε να καταθέσει το 30% του ποσού.


Το ευχάριστο πλέον είναι ότι το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε και ήδη έχει αποπληρωθεί. Όπως επισημαίνει στον «Π.Τ.» ο κ. Σαϊνατούδης, ενεργοποιήθηκαν συμπολίτες μας και όχι μόνο, συγκέντρωσαν το ποσό και τελικά το πρόβλημα λύθηκε. Το «Πελίτι» είχε ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια, η οποία τελικά απέδωσε καρπούς.

Στις 22 Απριλίου η Γιορτή των Σπόρων

Στο μεταξύ, το «Πελίτι» ετοιμάζεται να γιορτάσει στις 22 Απριλίου τη μεγάλη Γιορτή των Σπόρων που διοργανώνεται κάθε χρόνο, και φέτος αναμένεται πολύ περισσότερος κόσμος από κάθε άλλη φορά. Κι αυτό, γιατί το θέμα με την καμπάνια για την αποπληρωμή του προστίμου, έδωσε μεγαλύτερη ώθηση για το «Πελίτι».

Όπως μας λέει ο κ. Σαϊνατούδης, ήδη η πρώτη ομάδα από το Λονδίνο ετοιμάζεται να βρεθεί στο Παρανέστι, ενώ θα βρεθούν και άλλες ομάδες από Κύπρο, Βουλγαρία, από Βραζιλία, από το Μεξικό που είναι όσοι μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει, ενώ αναμένονται και άλλες χώρες.

Στην Γιορτή Σπόρων, θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις, ομιλίες, ενώ θα γίνει και διανομών ντόπιων σπόρων για όσους ενδιαφέρονται. Η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι αγκαλιάζει και αγκαλιάζεται από ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις στο χρώμα, το φύλλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη γλώσσα, κ.λ.π.


Σχόλια