Ο καιρός του Σαββάτου 22/4/23

Έντονη αστάθεια, κυρίως στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Βροχές, καταιγίδες και σποραδικές χαλαζοπτώσεις. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ηπε...


Έντονη αστάθεια, κυρίως στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Βροχές, καταιγίδες και σποραδικές χαλαζοπτώσεις. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσει σκόνης στα νότια

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στην Κρήτη, στις Νότιες Κυκλάδες και στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου. Τις θερμές ώρες της ημέρας βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, συνοδεία σποραδικών χαλαζοπτώσεων. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Τοπικές βροχές ή καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν επίσης σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στα κεντρικά τμήματα του Ιονίου. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 21, στη Θεσσαλία από 8 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 21-23 βαθμούς, στα Επτάνησα από 10 έως 22, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 22 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ, αλλά στα νοτιότερα πελάγη και στην Κρήτη θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, με εντονότερα φαινόμενα στα βόρεια του νομού και πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21-22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών ή καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

πηγή:meteo.gr

Σχόλια