Ο καιρός της Κυριακής 30/4/23

Νεφελώδης καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά. Αίθριος γενικά καιρός με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας στα...


Νεφελώδης καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά. Αίθριος γενικά καιρός με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις ελάχιστες και μικρή περαιτέρω άνοδος και ως προς τις μέγιστες στα βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου. Άνεμοι έως 4-5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 αναμένεται γενικά νεφελώδης καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα βόρεια ορεινά, ενώ είναι πιθανό αυτές να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 24, στη Θεσσαλία από 5 έως 25 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 11 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελα΄γη από δια΄φορες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά θα είναι τοπικά έως 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δια΄φορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 και πρόσκαιρα έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.ΠΗΓΗ:meteo.gr

Σχόλια