Έκλεβαν χαλκό από γεωτρήσεις με όφελος 65.000 ευρώ !!!

Σπείρα «έγδυνε» συστηματικά γεωτρήσεις του δήμου Αιγιαλείας στην Αχαΐα, ξηλώνοντας χαλκό και άλλα μέταλλα με όφελος... 65.000 ευρώ. Ειδικότ...


Σπείρα «έγδυνε» συστηματικά γεωτρήσεις του δήμου Αιγιαλείας στην Αχαΐα, ξηλώνοντας χαλκό και άλλα μέταλλα με όφελος... 65.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, τρία μέλη σπείρας έκλεβαν μέταλλα, κυρίως χαλκό, σε γεωτρήσεις στην περιοχή της Αιγιαλείας. Οι δράστες εκμεταλλεύονταν την ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους των γεωτρήσεων, αλλά και το γεγονός ότι βρίσκονταν κοντά σε καταυλισμό.

Έπειτα από τις έρευνες των ανδρών του τμήματος Ασφαλείας, εξιχνιάστηκαν 14 κλοπές σε γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος των τριών δραστών.

Οι 10 αφορούσαν περιπτώσεις κλοπών σε γεωτρήσεις της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Αιγιαλείας και οι τέσσερις σε γεωτρήσεις ιδιωτών.

Το συνολικό κόστος των μετάλλων που αφαιρέθηκαν, αλλά και των ζημιών που προκλήθηκαν, ανέρχεται στο ποσό των 65.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγιαλείας.Σχόλια