ΠΡΟΣΟΧΗ - Με ενισχυμένο άνεμο δεν καίμε γεωργικά υπολείμματα ...

Μπορεί να μην έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και οι καύσεις των υπολειμμάτων από αγροτικές εργασίες να επιτρέπονται, υπάρχουν όμως καν...


Μπορεί να μην έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και οι καύσεις των υπολειμμάτων από αγροτικές εργασίες να επιτρέπονται, υπάρχουν όμως κανόνες που πρέπει να τηρούνται. Ένας από αυτούς τους κανόνες αφορά στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Όπως για παράδειγμα χθες που ο άνεμος ήταν σύμμαχος της πυρκαγιάς και η καύση υπολειμμάτων ήταν απαγορευτική.

Μία τέτοια περίπτωση καταγράφηκε χθες, όταν κάτοικος σε χωριό του Ηρακλείου έβαλε φωτιά στο πλαίσιο αγροτικών εργασιών, αλλά η φωτιά λόγω του αέρα του ξέφυγε.

Το αποτέλεσμα ήταν να καούν περίπου 2 στρέμματα γης και λίγα ελαιόδεντρα. Ο κόσμος, όπως έλεγαν ανώτατα στελέχη της πυροσβεστικής θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι εάν ο καιρός δεν το επιτρέπει δεν πρέπει να γίνονται τέτοιου είδους ενέργειες.

Στην περίπτωση ενός 45χρονου, ο οποίος δεν γνώριζε ενδεχομένως ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει σε αυτού του είδους τις εργασίες, λόγω του αέρα.

Όταν η φωτιά του ξέφυγε, ενημερώθηκε η πυροσβεστική, στελέχη της οποίας προχώρησαν στην κατάσβεση. Στελέχη του ανακριτικού της Π.Υ. Ηρακλείου εντόπισαν τον 45χρονο, ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια, αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, του επιβλήθηκε όμως διοικητικό πρόστιμο 200 ευρω.


Σχόλια