Γερμανία: Η Ρωσία πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά

«Ανεύθυνο» χαρακτήρισε ο Γερμανός υπ. Γεωργίας, το γεγονός ότι η Μόσχα θέλει να αφήσει τη συμφωνία να εκπνεύσει στα μέσα Μαΐου. «Ο Πούτιν εί...«Ανεύθυνο» χαρακτήρισε ο Γερμανός υπ. Γεωργίας, το γεγονός ότι η Μόσχα θέλει να αφήσει τη συμφωνία να εκπνεύσει στα μέσα Μαΐου. «Ο Πούτιν είναι διατεθειμένος να δεχθεί την απώλεια της ζωής αθώων για χάρη του εγκληματικού επιθετικού πολέμου του».
Ο γερμανός υπουργός Γεωργίας Τζεμ Έζντεμιρ τονίζει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ότι η Ρωσία οφείλει να «τηρήσει την δέσμευσή της» να επιτρέπει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, θυμίζοντας πως τα έχουν απόλυτη ανάγκη άνθρωποι που πεινούν σε φτωχές χώρες.

«Τα ουκρανικά σιτηρά πρέπει να φθάνουν εκεί όπου είναι απαραίτητα, στις χώρες του παγκόσμιου Νότου», δηλώνει ο κ. Έζντεμιρ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο t-online.

Για την Ουκρανία, πρόσθεσε, τα έσοδα από τις εξαγωγές σιτηρών είναι κρίσιμα για την ίδια την επιβίωσή της, καθώς ο πόλεμος που ξέσπασε με την εισβολή του ρωσικού στρατού πριν από 14 μήνες συνεχίζεται.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μοιάζει αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει τη συμφωνία για τα σιτηρά για να ασκήσει πίεση και να προωθήσει τα συμφέροντά του, έκρινε ο κ. Έζντεμιρ, μιλώντας για προσπάθεια «αποσταθεροποίησης και τερματισμού των δυτικών κυρώσεων».

«Το ότι η Ρωσία θέλει να αφήσει τη συμφωνία να εκπνεύσει ήδη στα μέσα Μαΐου, εξήντα ημέρες πριν από τη συμφωνημένη προθεσμία στην πραγματικότητα, κατά παραβίασή της, είναι απλά ανεύθυνο. Ο Πούτιν είναι διατεθειμένος να δεχθεί την απώλεια της ζωής αθώων για χάρη του εγκληματικού επιθετικού πολέμου του», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, (euro2day.gr)

Σχόλια