ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ :Κακούργημα οι κλοπές στις πομόνες όπως & οι δολιοφθορές στο σιδηροδρομικό υλικό…

Νέα διάταξη, που έρχεται τις επόμενες ημέρες στην Βουλή, θα αναβαθμίζει σε κακούργημα την κλοπή του σιδηροδρομικού υλικού από το δίκτυο του ...


Νέα διάταξη, που έρχεται τις επόμενες ημέρες στην Βουλή, θα αναβαθμίζει σε κακούργημα την κλοπή του σιδηροδρομικού υλικού από το δίκτυο του ΟΣΕ. 

Το ίδιο ισχύει και για την κλεπταποδοχή του. Στο μεταξύ πληθαίνουν οι φωνές των αγροτών που ζητούν να ενταχθούν στησυγκεκριμένη διάταξη και οι κλοπές στα αρδευτικά συστήματα. 

Όπως είναι γνωστό ολόκληρες αγροτικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, ηλεκτρικά καλώδια, ακόμα και από τις κολώνες της ΔΕΗ, μέχρι τα ρολόγια για το αγροτικό ρεύμα αποτελούν στόχους από «άγνωστους» επιτήδειους στα χωράφια τους. 

Οι αγρότες καταγγέλλουν ότι το πρόβλημα αποτελεί χρόνια μάστιγα για την περιοχή τους, καθώς δεν υπάρχει προστασία από την Πολιτεία για τις περιουσίες τους. 

Κατά καιρούς έχουν ζητήσει αστυνομική προστασία των αγροτικών καλλιεργειών τους και του αγροτικού εξοπλισμού τους και πάταξη του «κυκλώματος» παραεμπορίου χαλκού στη χώρα μας, αλλά μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα.


Σχόλια