ΚΡΗΤΗ: Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. κατά της ζωοκλοπής για τα πασχαλινά αρνια

Σε εφαρμογή έχει τεθεί τις τελευταίες ημέρες από τις αστυνομικές διευθύνσεις της Κρήτης το σχέδιο κατά της ζωοκλοπής ενόψει του Πάσχα. Σύμφω...


Σε εφαρμογή έχει τεθεί τις τελευταίες ημέρες από τις αστυνομικές διευθύνσεις της Κρήτης το σχέδιο κατά της ζωοκλοπής ενόψει του Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διαταγή τέθηκε σε εφαρμογή στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου χθες, ενώ στην Δ.Α Ρεθύμνης δύο ημέρες νωρίτερα.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη καταγγελία για ζωοκλοπή, αστυνομικοί λένε ότι το φαινόμενο παρατηρείται όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα και γι’ αυτό το λόγο οι έλεγχοι αυξάνονται αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «οι έλεγχοι περιλαμβάνουν περιπολίες αλλά και ενέδρες, κυρίως στη διάρκεια της νύχτας και σε περιοχές όπου «παραδοσιακά» υπάρχει έξαρση του φαινομένου».

Σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ ο σχεδιασμός που υπάρχει αναφέρει ότι οι περιπολίες, οι έλεγχοι και οι ενέδρες θα γίνονται από στελέχη των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων συνεπικουρούμενα από τις δυνάμεις των αστυνομικών τμημάτων της υπαίθρου.

Ο σχετικός σχεδιασμός θα διαρκέσει μέχρι και λίγες ημέρες μετά το Πάσχα.Σχόλια