Εκδικάστηκε στο ΣτΕ η προσφυγή για ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα

Εκδικάστηκε στις 4/7/23 στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή κατά της απόφασης Γεωργαντά με την οποία πωλούνται στην Ευρώπη προϊό...


Εκδικάστηκε στις 4/7/23 στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή κατά της απόφασης Γεωργαντά με την οποία πωλούνται στην Ευρώπη προϊόντα με την ονομασία "Kalamata Olives" από όλο τον κόσμο επειδή η ποικιλία Καλαμών χαρακτηρίστηκε συνώνυμη της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) “Ελιά Καλαμάτας”.

Κατά της απόφασης έχει προσφύγει ο ΣΥΜΕΠΟΠ με την συνδρομή των δήμων της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παρέμβαση υπέρ της απόφαση Γεωργαντά έχουν ασκήσει μεταξύ άλλων η ΠΕΜΕΤΕ η ΔΟΕΠΕΛ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Λακωνίας και Φθιώτιδας, οι Δήμοι Στυλίδας, Καμένων Βούρλων και Λοκρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση του ΣτΕ για την απόφαση Γεωργαντά ήταν “copy paste” της συνεδρίασης για την απόφαση Αποστόλου που είχε χαρακτηριστεί αντισυνταγματική από το Ανώτατο Δικαστήριο καθώς οι αντίδικοι είχαν τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα και στις δυο δίκες.

Η νέα απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους προσεχείς μήνες.

Θ.Λ.


Σχόλια