Οι Ολλανδοί τρελαίνονται για μεζέδες, στιφάδο & πιτόγυρα στην Ελλάδα

Tα Μεζεδάκια είναι το αγαπημένο ελληνικό πιάτο των Ολλανδών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη χώρα μας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ιστο...


Tα Μεζεδάκια είναι το αγαπημένο ελληνικό πιάτο των Ολλανδών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη χώρα μας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ιστοσελίδας Griekenland.net. Το 23%, από τους 1.047 που μετείχαν στη δημοσκόπηση, "ψήφισαν" μεζέδες ως το αγαπημένο τους πιάτο σε ελληνικό εστιατόριο, με τους Ολλανδούς να μοιράζονται αυτά τα πιάτα μεταξύ τους, όπως κάνουν οι παρέες των Ελλήνων.

Ακολουθούν το στιφάδο, που λατρεύει το 17% των Ολλανδών και αμέσως μετά η πίτα γύρος με το 15% να επιλέγει τα πιτόγυρα.

Όπως αναφέρουν οι Ολλανδοί, τα μικρά πιάτα με τα μεζεδάκια, μαζί με ένα κυρίως πιάτο, τους δίνει τη δυνατότητα να γευτούν πολύ περισσότερο την ελληνική κουζίνα.

Ο Bas Wanrooij, ιδιοκτήτης του Griekenland.net, σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, τόνισε ότι η επιλογή με τα πιατάκια που έχουν μεζέδες προσφέρει περισσότερη άνεση κατά τη διαμονή στο εστιατόριο, ενώ όταν τελειώσει ένας μεζές, απλώς παραγγέλνεις έναν καινούργιο, όπως ακριβώς κάνουμε με τα τάπας στην Ισπανία. Νόστιμο το μεζεδάκι, με μια καράφα σπιτικό κρασί, μια ελληνική μπύρα ή ένα ποτήρι ούζο. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι μεζέδες είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για τις οικογένειες με παιδιά

Το στιφάδο

Το στιφάδο είναι το αγαπημένο ελληνικό κυρίως πιάτο μεταξύ των Ολλανδών. Το στιφάδο με μοσχάρι ή κουνέλι βρίσκεται σε πολλά μενού σε ελληνικά εστιατόρια σχεδόν σε όλους τους προορισμούς.

Μια πίτα γύρος είναι αγαπημένο ως «φαγητό του δρόμου». Αυτά τα σάντουιτς με γέμιση κοτόπουλου ή χοιρινού υπάρχει σε κάθε σημείο της Ελλάδας, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Ως αγαπημένα ελληνικά πιάτα αναφέρονται επίσης το τζατζίκι (9%), ο μουσακάς (9%), τα καλαμαράκια (8%) και η ελληνική (χωριάτικη) σαλάτα (7%). Κάπως λιγότερο γνωστά ελληνικά πιάτα όπως το γιουβέτσι (5%), τα σουτζουκάκια (3%), το παστίτιο (2%), η μπουγάτσα (2%) και το σπετσοφάι (1%) περιλαμβάνονται στα 12 καλύτερα πιάτα στην Ελλάδα για τους Ολλανδούς.


ΠΗΓΗ:Tornos News

Σχόλια