Μεγάλη γιορτή για τον σπόρο, τη φύση & τη γη στις 24 & 25 Ιουνίου στο Αγρόκτημα “Φοίφα”

H μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού για τον σπόρο, τη φύση και τη γη επιστρέφει στις 24 και 25 Ιουνίου στο Αγρόκτημα “Φοίφα”. Πρόκειται για ένα ...


H μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού για τον σπόρο, τη φύση και τη γη επιστρέφει στις 24 και 25 Ιουνίου στο Αγρόκτημα “Φοίφα”.

Πρόκειται για ένα συνεργατικό φεστιβάλ ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών μέσα από ένα πλήθος εκδηλώσεων (δρώμενα, εργαστήρια, παρουσιάσεις, εκθέσεις και πολλά άλλα) που πλαισιώνουν την καθιερωμένη, εδώ και οχτώ χρόνια, Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων από την Ανοιχτή Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων του Αγροκτήματος “Φοίφα”, ενώ προάγουν έναν νέο πολιτισμό της καλλιέργειας, προωθώντας μηνύματα και πρακτικές για μια βιωσιμότερη διαχείριση της γης και προστασία του περιβάλλοντος. 

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, ομάδα ή φορέα που εμπνέεται από την έννοια του σπόρου και θέλει να μοιραστεί τη γνώση του.

 «Εάν, λοιπόν, είσαι καλλιτέχνης, εικαστικός, μουσικός, εάν ασχολείσαι με τη φωτογραφία, τον χορό ή το θέατρο, εάν είσαι παιδαγωγός ή διδάσκεις κάποια τέχνη, εάν είσαι βοτανολόγος, ερευνητής/ρια με αντικείμενο τη φύση, την τροφή ή το σώμα ή αν, απλώς, έχεις κάτι που θέλεις να προσφέρεις, δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή» υπογραμμίζεται. 

Οι φόρμες συμμετοχής και εθελοντισμού βρίσκονται στην ιστοσελίδα rethink-project.gr και στη σελίδα στο facebook «Re:Think – Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα».


Σχόλια