Επιθέσεις από τσακάλια σε φάρμα με νεροβούβαλα - «Μπαίνουν και τρώνε τα νεογέννητα»...

Συχνό φαίνομενο αποτελούν πλεόν οι επιθέσεις σε κοπάδια ζώων από τσακάλια. Ανάστατος και απογοητευμένος ο ιδιοκτήτης της φάρμας εκτροφής νερ...


Συχνό φαίνομενο αποτελούν πλεόν οι επιθέσεις σε κοπάδια ζώων από τσακάλια. Ανάστατος και απογοητευμένος ο ιδιοκτήτης της φάρμας εκτροφής νεροβούβαλων στις Σέρρες, Γιάννης Μερτζεμέκης τονίζει «τα τσακάλια τρώνε τα ζώα μας» και μάλιστα όπως λέει, αυτό γίνεται την ώρα της γέννας. «Μπαίνουν και τρώνε το νεογέννητο, την ώρα που το βουβάλι δεν μπορεί να κάνει τίποτα».

Ο κ.Μερτζεμέκης, ένας από τους μεγαλύτερους εκτροφείς βουβαλιών, έχει στην φάρμα, περίπου 800 μάνες αλλά έχει κάθε χρόνο μόνο 200 βουβαλάκια, καθώς τα υπόλοιπα τα τρώνε τα τσακάλια, όπως ισχυρίζεται. «Τουλάχιστον 200 με 300 τρώγονται κάθε χρόνο».

Ο ίδιος περιγράφει ότι δεν μπορεί να προστατέψει την φάρμα με συρμάτινο φράχτη γιατί τα βουβάλια τους χαλάνε, οπότε όπως είναι σήμερα η κατάσταση, τα τσακάλια μπαίνουν μέσα όποτε θέλουν ενώ και τα ίδια τα ζώα δεν μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους.

Επισημαίνει ακόμη την αύξηση του αριθμού των τσακαλιών τα τελευταία χρόνια, ειδικά τα τελευταία τρία, «ενώ πριν από μια δεκαετία δεν γνωρίζαμε τι είναι τα τσακάλια. Τώρα υπάρχουν χιλιάδες που έχουν μάθει πού να βρίσκουν την τροφή, οπότε όταν μυρίζουν την ώρα της γέννας, επιτίθενται» δηλώνει στην τηλεόραση Επιλογές.

Ο κ.Μερτζεμέκης, απευθύνθηκε και στον ΕΛΓΑ αλλά όπως του είπαν δεν μπορεί να αποζημιωθεί για τις επιθέσεις των τσακαλιών με τον ίδιο να είναι τόσο κουρασμένος που σκέφτεται να αποσυρθεί και να πουλήσει τα ζώα, αφού δεν έχει στήριξη και βοήθεια.

Πηγή: epiloges.tv

Σχόλια