Ανησυχία για το μέλλον της πρώιμης πατάτας της Μεσσηνίας

Δεν είναι τόσο θετικά τα πράγματα για την πρώιμη πατάτα, όπως τα παρουσιάζει ο τυποποιητής – εξαγωγέας Γιώργος Γκούμας, ισχυρίζεται ο παραγω...


Δεν είναι τόσο θετικά τα πράγματα για την πρώιμη πατάτα, όπως τα παρουσιάζει ο τυποποιητής – εξαγωγέας Γιώργος Γκούμας, ισχυρίζεται ο παραγωγός και αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Γιώργος Δούβας.

Ο κ. Δούβας επισημαίνει ότι τα 45 λεπτά είναι μετά την διαλογή και τυποποίηση της πατάτας, κάτι που σημαίνει ότι η παραγωγή είναι 2,5 τόνοι το στρέμμα και δεν είναι κερδοφόρα για τους παραγωγούς.

Παρατήρησε μάλιστα ότι οι τιμές στο εξωτερικό, όπως τις παρουσίασε ο κ. Γκούμας, είναι υψηλότερες σε σχέση με τις τιμές της πατάτας στην Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η χρονιά δεν είναι θετική για τους πατατοπαραγωγούς της Μεσσηνίας.

Καταλήγοντας εξέφρασε την ανησυχία του ότι, με βάση την φετινή εικόνα της παραγωγής, η πρώιμη πατατοκαλλιέγεια της Μεσσηνίας την επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα λιγότερη, με τάσεις εγκατάλειψης της καλλιέργειας...


Σχόλια