Η κλιματική αλλαγή απειλεί τα σταφύλια

Μετάβαση σε περιεχόμε Πολύ σοβαρό πρόβλημα με τις καλλιέργειες σταφυλιών έχει προκύψει με τις αλλαγές του καιρού, που έρχονται ως συνέπεια τ...

Πολύ σοβαρό πρόβλημα με τις καλλιέργειες σταφυλιών έχει προκύψει με τις αλλαγές του καιρού, που έρχονται ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, των εναλλαγών της θερμοκρασίας και των συνεχόμενων βροχοπτώσεων.

Ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, πρόεδρος οργάνωσης αμπελουργών-ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “Περίμετρος” για το ζήτημα, που ταλανίζει τους καλλιεργητές γης.


«Τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα γιατί οι κλιματολογικές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν αυτή τη στιγμή στο νησί είναι τέτοιου μεγέθους, που δημιουργούν τεράστια προβλήματα μολύνσεων, όπως ο περονόσπορος. Όταν εμφανιστούν οι κηλίδες αυτές σημαίνει ότι έχει πιάσει και τα σταφύλια. Μετά από 10-15 μέρες θα γίνει εμφανές σε πάρα πολλά στάδια στο αμπέλι μέσα, γνωρίζουμε όμως εμείς γιατί το έχουμε ξαναπάθει το 2011, με τεράστιες καταστροφές, χάθηκε το 90% της παραγωγής. Το θέμα είχε πάει μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη για τους παραγωγούς με τις συνεχόμενες βροχές και τις αλλαγές της θερμοκρασίας.


ΠΗΓΗ:ertnews.gr

Σχόλια