Άρθρο του Γιάννη Πετράτου για τις εκλογές της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. & κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των Τ.Ε. Γεωτεχνικών

Του Γιάννη Πετράτου * Η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.  (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών) ιδρύθηκε πριν από περίπου 40 χρό...


Του Γιάννη Πετράτου *

Η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.  (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών) ιδρύθηκε πριν από περίπου 40 χρόνια με σκοπό να εκπροσωπήσει τους Γεωπόνους της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και να επιλύσει τα χρόνια αιτήματα τους. Κάποια από αυτά δυστυχώς συνεχίζουν να ταλανίζουν τους συναδέλφους ακόμα και σήμερα ενώ προστίθενται και νέα τα οποία για πολλούς θεωρούνται δισεπίλυτα.

Οι πολιτικές των τελευταίων ετών οδήγησαν στο κλείσιμο των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι να έχουν μείνει «ασκεπείς». Σε συνδυασμό και με το σχέδιο Αθηνά, από το οποίο προκλήθηκαν θέματα στα επαγγελματικά δικαιώματα , όπως επίσης και η μη ύπαρξη αυτών σε κάποια τμήματα από την ίδρυση τους, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους συναδέλφους στην αγορά εργασίας.

Οι εκλογές της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. στις 18 Ιουνίου οφείλουν να ενισχύσουν την εξωστρέφεια και τη δυναμικότητα της ένωσης και με αποφασιστικότητα να ενσκήψει στα προβλήματα των συναδέλφων με σεβασμό και να δώσει λύσεις στα πάγια αιτήματα τους άμεσα και αποτελεσματικά. 

Σήμερα είναι ευκαιρία με κίνητρο τις επερχόμενες εκλογές να ξαναρχίσει ο διάλογος σε ολόκληρη την Ελλάδα με όλους εκείνους τους συναδέλφους που θέλουν πραγματικά να κάνουν την ένωση ακόμα πιο παραγωγική, ακόμα πιο ισχυρή, ακόμα πιο δημιουργική.

Τα μεγάλα ζητήματα τα οποία απασχολούν το σύνολο των αποφοίτων της Aνώτατης Tεχνολογικής Eκπαίδευσης είναι παράλληλα, η αντιστοίχιση των πτυχίων με τα νέα ιδρύματα καθώς και η άμεση έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στα τμήματα τα οποία εκκρεμούν. 

Ειδικότερα ως ένωση έχουμε όλα τα εφόδια και τη δυνατότητα να παρέχουμε στους συναδέλφους διαρκή επιμόρφωση και ενημέρωση για τα νέα δεδομένα που αφορούν την εξέλιξη της επιστήμης μας καθώς επίσης να τους φέρουμε σε επαφή με αντίστοιχα συλλογικά όργανα ανά τον κόσμο. 

Ταυτόχρονα είναι υποχρέωση μας να ενσκήψουμε και στα προβλήματα των αγροτών μας οι οποίοι χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν δυσμενείς συνθήκες στην αγροτική παραγωγή, η οποία χρόνο με το χρόνο ταλανίζεται όλο και περισσότερο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 18ης Ιουνίου για να αναδείξουν τα πρόσωπα εκείνα που μπορούν και θέλουν να κάνουν την Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. σύγχρονη και ουσιαστική.

*Πρώην Προέδρου της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ
  Υποψήφιου για την Κεντρική Διοικητική Επιτροπή της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. 

Σχόλια