Θεσμός θα γίνει η Γιορτή Κτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι

Με απόλυτη επιτυχία, πλήθος κόσμου και συμμετοχή πολλών σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Αργυροπούλι Τυ...


Με απόλυτη επιτυχία, πλήθος κόσμου και συμμετοχή πολλών σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Αργυροπούλι Τυρνάβου η Γιορτή Κτηνοτροφίας. 

Στη διάρκεια της γιορτής λειτούργησε πλούσια έκθεση τοπικών προϊόντων, ενώ επίσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις με ομιλίες σχετικά με τα φλέγοντα κτηνοτροφικά ζητήματα. Ξεχωριστή νότα στη Γιορτή Κτηνοτροφίας έδωσαν τόσο τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρβαντοβλάχων Αργυροπουλίου και η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής όσο και τα εδέσματα τοπικής κουζίνας που προσφέρθηκαν από τον Σύλλογο Γυναικών Αργυροπουλίου, τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό BUNE COOP, τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Τυρνάβου και τον Συνεταιρισμό Βοῦς Ελλάς – Π.Α.Κ.Σ.Ε.Β.Α.Π.Α.Μ. και άλλους συλλόγους και συνεταιρισμούς. 

Χαρακτηριστικό του τεράστιου ενδιαφέροντος για την εκδήλωση και τις εισηγήσεις είναι πως οι ομιλίες και οι εισηγήσεις της ημερίδας την Κυριακή διήρκησαν πλέον των τριών ωρών, ενώ είχαν προγραμματιστεί για 1,5 ώρα με τους παραβρισκόμενους κτηνοτρόφους να συμμετέχουν ενεργά με ερωτήσεις. 

Ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκαν πως η φετινή επιτυχής διοργάνωση θα αποτελέσει την απαρχή για τη δημιουργία ενός θεσμού που θα συμβάλει ουσιαστικά, έμπρακτα και καθοριστικά στην ανάδειξη των τοπικών κτηνοτροφικών προϊόντων και των κτηνοτρόφων του Δήμου μας.Σχόλια