Μεσσηνία: Σύσκεψη για επαναλειτουργία του αρδευτικού δικτύου στο Καρτερόλι

Σύσκεψη για την επαναλειτουργία του αρδευτικού δικτύου στο Καρτερόλι πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Μεσσηνίας Ανδρέα Τσουκαλά. Στη συνάντη...


Σύσκεψη για την επαναλειτουργία του αρδευτικού δικτύου στο Καρτερόλι πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Μεσσηνίας Ανδρέα Τσουκαλά.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων αναπτυξιακών νόμων Στάθης Αναστασόπουλος, η προϊσταμένη του Τμήματος Εγγείων Βελτιώσεων της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Αικ. Ξενούλη, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων κ. Θεοδ. Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. ΓΟΕΒ Παμίσου Βασ. Δημόπουλος, ο υπάλληλος της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας με καθήκοντα στο ΓΟΕΒ Παμίσου Κων. Χρυσανθακόπουλος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρτερολίου Ηλίας Χαραλαμπόπουλος και ο πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας του ΓΟΕΒ Καρτερολίου Δημήτρης Αγγουράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας: «Στόχος της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των παρευρισκομένων για την πορεία της Μελέτης, που εκπονείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ανακατασκευή των αρδευτικών υποδομών, αλλά και για να συζητηθούν όλα τα θέματα για την επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το αρδευτικό δίκτυο της Τ.Κ. Καρτερολίου και αφορά μια έκταση 950 στρεμμάτων.

Οι αντιπεριφερειάρχες Ανδρέας Τσουκαλάς και Στάθης Αναστασόπουλος ανέφεραν ότι η μελέτη, προϋπολογισμού περίπου 350.000 ευρώ ολοκληρώνεται και βρίσκεται στο στάδιο οριστικοποίησης, ενώ πρέπει ταυτόχρονα να λυθούν τα θέματα που αφορούν στις οφειλές στη ΔΕΗ. Προγραμματίσθηκε νέα σύσκεψη το επόμενο διάστημα, προκειμένου να παρακολουθηθεί η τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την εξέλιξη των εργασιών.

Αποτελεί ισχυρή βούληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα η ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων για την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής και η έμπρακτη υποστήριξη του αγροτικού κόσμου.»
Σχόλια