Δήμος Δίου-Ολύμπου : Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ταμιευτήρα άρδευσης στη Βροντού Πιερίας

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ταμιευτήρα άρδευσης στη θέση “Ξηροκάμπι” της Βροντούς, χωρητικότητας 134.000 κυβικών μέτρων και πλέον ξεκίνησε ...


Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ταμιευτήρα άρδευσης στη θέση “Ξηροκάμπι” της Βροντούς, χωρητικότητας 134.000 κυβικών μέτρων και πλέον ξεκίνησε να γεμίζει με νερό. 

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 620.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020”, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο νέος ταμιευτήρας, θα συνδράμει ουσιαστικά στην άρδευση και θα βοηθήσει τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια αυξήθηκαν σημαντικά οι καλλιέργειες στη συγκεκριμένη περιοχή, καθιστώντας αναγκαία τη λειτουργία του νέου ταμιευτήρα άρδευσης.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου προχωρά άμεσα στον σχεδιασμό νέας αντίστοιχης δεξαμενής, προκειμένου την επόμενη τετραετία να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της άρδευσης στην περιοχή.

Η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου υπογράφηκε το 2021 και σήμερα το έργο ολοκληρώνεται. Είναι ένα έργο που απασχόλησε πολλές διοικήσεις του Δήμου για πάνω από μία δεκαετία και οι οποίες εργάστηκαν γι’ αυτό.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια