Γιορτή ψωμιού το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Ιουνίου στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο

Με ευωδιές και γεύσεις από φρεσκοζυμωμένο ψωμί, παραδοσιακά αρτοσκευάσματα και γλυκά θα πλημμυρίσουν την πλατεία Ελευθερίας το Σαββατοκύριακ...


Με ευωδιές και γεύσεις από φρεσκοζυμωμένο ψωμί, παραδοσιακά αρτοσκευάσματα και γλυκά θα πλημμυρίσουν την πλατεία Ελευθερίας το Σαββατοκύριακο. 

Το Σωματείο Αρτοποιών νομού Ηρακλείου διοργανώνει την 4η Γιορτή Ψωμιού, της οποίας η επίσημη έναρξη αναβλήθηκε για αύριο, Σάββατο, λόγω της κήρυξης του τριήμερου πένθους για τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στο ναυάγιο της Πύλου,

Όπως ανακοινώθηκε, η επίσημη έναρξη θα γίνει το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 19.00 και η εκδήλωση θα διαρκέσεις έως και την Κυριακή 18 Ιουνίου.

Σκοπός της 4ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΨΩΜΙΟΥ είναι να προβάλλει τη σημασία του Φούρνου της Γειτονιάς και να προωθήσει τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα αρτοποιίας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Σε μία εποχή, κατά την οποία η αγορά κατακλύζεται από κατεψυγμένα αρτοπαρασκευάσματα, οι αρτοποιοί του Ηρακλείου επιχειρούν να θυμίσουν στους καταναλωτές τη γεύση του φρεσκοζυμωνένου και φρεσκοψημένου ψωμιού και των αρτοποιημάτων που μπορούν να βρουν στους παραδοσιακούς φούρνους της γειτονιά, εμπλουτίζοντας τη διατροφή τους με φρέσκα και αγνά προϊόντα».

Η γιορτή διεξάγεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου και θα διαρκέσει το Σάββατο 17/6 από 16.00 έως 20.00 και την Κυριακή 18/6 από 10.00 έως 20.00.

Θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας με τη συμμετοχή και της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, η οποία προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2024 στο Παρίσι. Μαζί με αρτοποιούς του Ηρακλείου, δύο από τους οποίους ανήκουν στην Εθνική Ομάδα, θα παρασκευάσουν ψωμί σε διάφορους τύπους, παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, αλλά και ευρωπαϊκά γλυκίσματα και αρτοποιήματα. 

Μέρος των παρασκευασμάτων αυτών θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες, ενώ μερικά από αυτά θα πωληθούν έναντι συμβολικού τιμήματος, από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ” και το Εθελοντικό Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. για την κάλυψη μέρους των εξόδων τους, το Σάββατο και την Κυριακή, αντίστοιχα, στον χώρο της Γιορτής.

Η δωρεάν διάθεση παρασκευασμάτων θα γίνεται από 12.00 έως 13.00 το μεσημέρι και από 18.00 έως 18.00 το απόγευμα και τις δύο ημέρες.

Σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος “ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗΣ” το Σάββατο 17/6 έχει οργανωθεί εθελοντική αιμοδοσία από 10.00 έως 14.00.

Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν, την Παρασκευή το βράδυ το Χοροδιδασκαλείο Στέλιος Καρλάκης και το Σάββατο το βράδυ η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ν. Ηρακλείου Κρήτης, με μουσική και τραγούδια από την Κρήτη και τον Πόντο αντίστοιχα.


πηγή:ertnews.gr

Σχόλια