Ο καιρός του Σαββάτου 17/6/23

Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, τοπικά ισχυροί άνεμοι στο Αιγ...


Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, τοπικά ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο και έως σχεδόν θυελλώδεις στο Ιόνιο, θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πιο αναλυτικά:

Για το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 προβλέπονται νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο Κεντρικό Ιόνιο, στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα ενταθούν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία), στις Σποράδες, στη Στερεά Ελλάδα, στη Μακεδονία (Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη), στο Βόρειο Αιγαίο, στην Ήπειρο, στη Βόρεια Πελοπόννησο και στην Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 20 βαθμούς), 18 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 15 έως 21 βαθμούς), 20 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 21 έως τους 29 βαθμούς στην Κρήτη, 19 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο τις βραδινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο βαθμιαία ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς 6 μποφόρ και τοπικά τις μεσημεριανές ώρες σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα κατά τόπους και πρόσκαιρα ενδέχεται να είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.


πηγή: meteo.gr

Σχόλια