Ο καιρός της Κυριακής 18/6/23

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια...


Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις πρωινές ώρες, τα φαινόμενα κατά τόπους στην Αν. Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Αν. Στερεά και στις Σποράδες είναι πιθανό να είναι ισχυρά με σημαντικά ύψη βροχής. Στο Ιόνιο και στα νότια τμήματα του Αιγαίου τα φαινόμενα αναμένεται να ειναι τοπικά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 27 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο, από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά μετά τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές και παροδικές βροχές ή και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά μετά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


πηγή:meteo.gr

Σχόλια