Διαμαρτυρία Μελισσοκόμων Μεσσηνίας για τους ψεκασμούς

Για τους αγρότες που ψεκάζουν με την υποστήριξη των γεωπόνων σε ώρες που απαγορεύει ο νόμος, με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατομμυρίων μελισσών,...


Για τους αγρότες που ψεκάζουν με την υποστήριξη των γεωπόνων σε ώρες που απαγορεύει ο νόμος, με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατομμυρίων μελισσών, διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Μεσσηνίας.

Χαρακτηριστικά ο τοπικός σύλλογος των μελισσοκόμων αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

“Έχοντας φτάσει στο τέλος μιας πρωτόγνωρης άνοιξης για την ανάπτυξη των μελισσών μετά από 3 μήνες βροχόπτωσης και πάνω στην ώρα της μεταφοράς τους για την συλλογή μελιού, για άλλη μια φορά είμαστε μάρτυρες ενός εγκλήματος απέναντί τους! 
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των μελισσοκόμων, παρά τις δεσμεύσεις της περιφέρειας για ενημέρωση των νέων αγροτών για την αξία της επικονίασης που κάνουν οι μέλισσες, παρά την προσπάθεια επικοινωνίας της επικινδυνότητας των διαφόρων ειδών ψεκασμών για τις μέλισσες και τους άγριους επικονιαστές, οι αγρότες συνεχίζουν με την υποστήριξη των γεωπόνων να ψεκάζουν σε ώρες που απαγορεύει ο νόμος, χωρίς κανένα έλεγχο και χωρίς κάποια επίπτωση. 
Μεταφέρουμε την κραυγή αγωνίας των μελισσοκόμων του συλλόγου μας προς τους αρμόδιους φορείς, τους γεωπόνους και τους αγρότες που είναι υπεύθυνοι για το θάνατο εκατομμυρίων μελισσών και την επίδραση που έχει αυτό στους μελισσοκόμους και το περιβάλλον!”.Σχόλια