Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών διοργανώνει την 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα, 8 με 11 Ιουνίου 202...


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών διοργανώνει την 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα, 8 με 11 Ιουνίου 2023. Η 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας έχει την υποστήριξη του Δήμου Μετεώρων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και γίνεται στο πλαίσιο της ονομασίας της Καλαμπάκας ως «Πόλη της Τρούφας».


Κατά τη διάρκειά της, δίνεται ιδιαίτερο βάρος στη γνωριμία του κόσμου με την τρούφα. Κορυφαίοι ειδικοί, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του κορυφαίου Έλληνα σεφ Λευτέρη Λαζάρου, θα αναδείξουν θέματα όπως η καλλιέργεια της τρούφας, η διατροφική της αξία, η μαγειρική της, η εκπαίδευση σκύλων για την εύρεσή της κ.ά.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ 30 ΣΕΦ

Κορυφαία στιγμή της γιορτής είναι το Σάββατο 10 Ιουνίου, όπου περίπου 30 σεφ θα μαγειρέψουν δωρεάν για χιλιάδες επισκέπτες, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στην Καλαμπάκα, αρκετά είδη τρουφομανιταρο-εδεσμάτων, ενώ επίσης δωρεάν θα δοθούν στον κόσμο γλυκά, αναψυκτικά κ.λπ. Κατά τη διάρκεια της Γιορτής θα υπάρχουν καθημερινά, επίσης δωρεάν, πολλές δραστηριότητες για παιδιά, καθώς και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Με βάση την παρουσία κόσμου σε παλαιότερες Γιορτές Μανιταριού που γίνονταν στην πόλη, αναμένεται πολύ μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών. Μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι το ενδιαφέρον για την τρούφα αυξάνεται συνεχώς και η Γιορτή αυτή, σε συνδυασμό με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, είναι ο κατάλληλος τόπος για ενημέρωση και γευστική δοκιμή.

Σχόλια