Δήμος Βισαλτίας: Συνεχίζεται η διαδικασία για αποζημιώσεις μετά τις καταστροφές από τη χαλαζόπτωση του Σαββάτου

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις ζημίας αγροτών στα χωριά Δημητρίτσι Άμπελη και Τριανταφυλλιά όπου υπέστησαν μεγάλες καταστροφές οι παραγωγές με καλαμ...


Ξεκίνησαν οι δηλώσεις ζημίας αγροτών στα χωριά Δημητρίτσι Άμπελη και Τριανταφυλλιά όπου υπέστησαν μεγάλες καταστροφές οι παραγωγές με καλαμπόκι, βαμβάκι, αμπέλια και ελιές από την έντονη χαλαζόπτωση του Σαββάτου (3/6) σε χωριά του δήμου Βισαλτίας.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Βισαλτίας Θοδωρής Βαδικόλιας είπε πως την Τρίτη επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές η Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης και την επομένη άρχισαν οι αιτήσεις στον ΕΛΓΑ για τις παραγωγές που επλήγησαν πλην των ελαιοδένδρων.

Βάσει της διαδικασίας όταν ολοκληρωθεί υποβολή των δηλώσεων για τις ζημίες στις καλλιέργειες, θα επισκεφθεί κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ για επιτόπιο έλεγχο στις παραγωγές, που υπέστησαν καταστροφές και θα συνεχισθεί η διαδικασία για τις αποζημιώσεις.

Η χαλαζόπτωση που είχε διάρκεια είκοσι λεπτά προκάλεσε καταστροφές σε καλλιέργειες με καλαμπόκι, βαμβάκι, αμπέλια και ελιές μεταξύ των χωριών Δημητριτσίου και Αμπέλων αλλά και στην Τριανταφυλλιά.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Σχόλια