Συναγερμός για γιγαντιαία σαλιγκάρια στην Φλόριντα- Τρώνε κάδους, πινακίδες & «απειλούν» τον άνθρωπο ...

Ορισμένες γειτονιές στην κομητεία Μπρόουαρντ της Φλόριντα έχουν μπει σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό γιγαντιαίων αφρικανικών σαλιγκαριών, έν...


Ορισμένες γειτονιές στην κομητεία Μπρόουαρντ της Φλόριντα έχουν μπει σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό γιγαντιαίων αφρικανικών σαλιγκαριών, ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Το υπουργείο Γεωργίας και Καταναλωτικών Υπηρεσιών της Φλόριντα ενημέρωσε πως τα γιγαντιαία σαλιγκάρια εντοπίστηκαν νωρίτερα μέσα στον μήνα και ανακοίνωσε την καραντίνα.

Μία από τις περιοχές είχε τεθεί και πέρσι σε καραντίνα, για ανάλογους λόγους.

Τα γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια τρώνε τουλάχιστον 500 διαφορετικά είδη φυτών και μπορούν, επίσης, να καταναλώσουν στόκο, πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης, ακόμη και πινακίδες.

Τα ασβεστούχα κελύφη τους φέρουν αιχμηρές άκρες αρκετά αιχμηρές ώστε να διαλύουν τα ελαστικά των οχημάτων που πέφτουν πάνω τους.

«Αυτά τα σαλιγκάρια θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά για τη γεωργία της Φλόριντα, καθώς προκαλούν εκτεταμένες ζημιές σε τροπικά και υποτροπικά περιβάλλοντα» δήλωσε την Τρίτη το πολιτειακό υπουργείο Γεωργίας.

Τα σαλιγκάρια ενέχουν και υγειονομικό κίνδυνο καθώς μεταφέρουν ένα παράσιτο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα.

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από CNN,  LiFO

Σχόλια