ΥπΑΑΤ- Σχέδια Βελτίωσης (Δράση 4.1.5.): Υπεβλήθηκαν 6.901 αιτήσεις για ένταξη στα Σχέδια Βελτίωσης

Έχοντας συνολικό προϋπολογισμό προτεινόμενων επενδύσεων 704 εκ. ευρώ και αιτούμενη δημόσια δαπάνη 403 εκ. ευρώ περίπου, υποβλήθηκαν συνολικά...


Έχοντας συνολικό προϋπολογισμό προτεινόμενων επενδύσεων 704 εκ. ευρώ και αιτούμενη δημόσια δαπάνη 403 εκ. ευρώ περίπου, υποβλήθηκαν συνολικά 6.901 αιτήσειςγια ένταξη στο μέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης (Δράση 4.1.5) σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην πρόσκληση των Σχεδίων Βελτίωσης καταδεικνύει την αναπτυξιακή δυναμική που υπάρχει στον πρωτογενή μας τομέα, για επενδύσεις που συμβάλλουν στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών και κτηνοτροφικών μας εκμεταλλεύσεων, στον εκσυγχρονισμό και στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και καινοτομιών, στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό του παραγωγικού μας μοντέλου.

Tις προσπάθειες αυτές υποστηρίζουμε έμπρακτα με σημαντικούς πόρους από την ΚΑΠ, μέσα από ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό και μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροδιατροφικού μας συστήματος».

Όπως τόνισε ο ίδιος, «στο κέντρο της πολιτικής μας, είναι ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο ψαράς, ο μελισσοκόμος, κάθε μικρή ομάδας παραγωγών, κάθε επαγγελματίας που αναζητά τρόπο, εργαλεία και ευκαιρίες να πάει πιο μπροστά».

Σημειώνεται ότι στόχος της δράσης είναι η επίτευξη ανθεκτικής, βιώσιμης και ψηφιακής οικονομικής ανάκαμψης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις υφιστάμενες αλλά και τις μελλοντικές προκλήσεις του πρωτογενή τομέα.

Σε στοιχεία που δημοσίευσε το ΥΠΑΑΤ, η Περιφέρεια στην οποία υπεβλήθησαν οι περισσότερες αιτήσεις είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 1.270 αιτήσεις, ακολουθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 805 αιτήσεις και η Περιφέρεια Κρήτης με 776 αιτήσεις.

Σχόλια