Εκλεψαν 59 μετασχηματιστές από αρδευτικές γεωτρήσεις αγροτών του Δήμου Κιλελέρ ...

Δύο Ρομά, ηλικίας 33 και 37 ετών, ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Κιλελέρ ως οι δράστες κλοπών σε αρδευτικές γεωτρήσε...


Δύο Ρομά, ηλικίας 33 και 37 ετών, ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Κιλελέρ ως οι δράστες κλοπών σε αρδευτικές γεωτρήσεις αγροτών, αποξηλώνοντας καλώδια, αλλά και μετασχηματιστές του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Η δράση των δύο Λαρισαίων Ρομά αποκαλύφθηκε πρόσφατα, όταν ο ένας από τους δύο συνελήφθη «επ’ αυτοφώρω» σε… κολόνα στην αγροτική περιοχή «Βάτα» του Μεγ. Μοναστηρίου του Δήμου Κιλελέρ, ενώ από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι μόνο το τελευταίο διάστημα φέρονται να εμπλέκονται σε επιπλέον 8 περιπτώσεις κλοπών.

Σύμφωνα, μάλιστα, με στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας, από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και τις 19 Ιουνίου σε διάφορα χωριά του Δήμου Κιλελέρ καταγράφηκαν συνολικά 53 ακόμα περιπτώσεις κλοπής και φθοράς μετασχηματιστών (φωτ.) του ΔΕΔΔΗΕ. Με την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας, οι δύο δράστες και με έναν ακόμα συνεργό τους, τα στοιχεία του οποίου προς το παρόν δεν έχουν ταυτοποιηθεί, εμπλέκονται στη φθορά και κλοπή από συνολικά 59 μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ σε χωριά του Δήμου Κιλελέρ και στην κλοπή συνολικά 71 μέτρων καλωδίων, συνολικής αξίας περίπου 210.000 ευρώ.

Χωρίς να έχει υπολογιστεί το κόστος που πληρώνουν από την τσέπη τους οι αγρότες για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στις γεωτρήσεις με αφορμή και τις διαρρήξεις και τις υλικές ζημιές.
ΕΚΛΕΒΕ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ….

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στις 3 προχθές τα ξημερώματα αστυνομικοί του Τμήματος Κιλελέρ στον δυτικό παράδρομο της νέας Εθνικής επιχείρησαν να ελέγξουν διερχόμενο Ι.Χ., με τους τρεις επιβαίνοντες, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι, να χάνονται στα χωράφια.

Ωστόσο, στο Ι.Χ. που εγκατέλειψαν βρέθηκαν 6 κομμάτια καλωδίων, εμφανώς κομμένα από πομώνα, βάρους 50 κιλών, αλλά και τρία κομμάτια μεταλλικά πηνίου με χαλκό, από μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ και βάρους 210 κιλών.

Από την έρευνα στο σπίτι του 33χρονου δράστη διαπιστώθηκε ότι έχει τοποθετήσει αυτοσχέδιο καλώδιο από παρακείμενη και εντός του οικοπέδου κολώνα της ΔΕΗ, με το οποίο τροφοδοτούσε… παράνομα, φυσικά, την οικία του. Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ απεγκατέστησε την παράνομη σύνδεση, ενώ στο αυτοκίνητο του δράστη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιοι γάντζοι, οι οποίοι -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- χρησιμοποιούνται προκειμένου οι δράστες να κατεβάζουν τις ασφάλειες του μετασχηματιστή.

Η έρευνα του Τμήματος Κιλελέρ βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του τρίτου δράστη, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.


Β. ΚΑΚΑΡΑΣ


Σχόλια