Η Ρωσική επίθεση κατέστρεψε 60.000 τόνους σιτηρών και υποδομές στην περιοχή της Οδησσού στην Ουκρανία

Ένα «σημαντικό» μέρος των υποδομών όπου αποθηκεύονται σιτηρά προς εξαγωγή στο λιμάνι Τσερνομόρσκ, στην περιοχή της Οδησσού στην Ουκρανία, υπ...


Ένα «σημαντικό» μέρος των υποδομών όπου αποθηκεύονται σιτηρά προς εξαγωγή στο λιμάνι Τσερνομόρσκ, στην περιοχή της Οδησσού στην Ουκρανία, υπέστη ζημιές από τη ρωσική επίθεση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας, Μίκολα Σόλσκι.

Από την επίθεση καταστράφηκαν 60.000 τόνοι σιτηρών, που θα έπρεπε να φορτωθούν και να εξαχθούν με πλοία βάσει της Συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτηρά πριν από 60 ημέρες, όπως είπε.

«Η νυχτερινή επίθεση έθεσε εκτός λειτουργίας ένα σημαντικό τμήμα των υποδομών αποθήκευσης σιτηρών που εξάγονται από το λιμάνι Τσορνομόρσκ» δήλωσε ο Σόλσκι μέσω ανάρτησής του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η Ρωσία πραγματοποίησε επίθεση στην Οδησσό και στο Τσερνομόρσκ, αφότου κατήγγειλε τη συμφωνία που επέτρεπε την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Η Ουκρανία δήλωσε ότι επρόκειτο για σκόπιμη και εσκεμμένη επίθεση στους τερματικούς σταθμούς σιτηρών και στις λιμενικές υποδομές.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ , ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

Σχόλια