Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες από βροχόπτωση & χαλαζόπτωση στο Δήμο Σοφάδων

Εκτεταμένες ζημίες στο φυτικό κεφάλαιο, στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων προκάλεσε η χαλαζόπτωση, αλλά και η έντονη βροχόπτωση, που έπληξε χιλ...


Εκτεταμένες ζημίες στο φυτικό κεφάλαιο, στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων προκάλεσε η χαλαζόπτωση, αλλά και η έντονη βροχόπτωση, που έπληξε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών το απόγευμα της Τετάρτης.

Η χαλαζόπτωση προκάλεσε πολλές καταστροφές στις καλλιέργειες, κυρίως βαμβακιού και καλαμποκιού φέρνοντας τους αγρότες σε απόγνωση, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι ζημιές είναι μεγάλες ως και ολοκληρωτικές.

Στο “μάτι” των ακραίων φαινομένων βρέθηκαν ιδιαίτερα οι περιοχές των κοινοτήτων Πασχαλίτσας, Γεφυρίων και Γραμματικού, καθώς και τμήματα των κοινοτήτων Αχλαδιάς, Λεονταρίου, Κέδρου και Κυψέλης με τις πληγείσες καλλιέργειες να ανέρχονται σε χιλιάδες στρέμματα.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος περιόδευσε άμεσα στις περιοχές που «χτυπήθηκαν» από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παν. Κεφαλά, τονίζοντας την απαίτηση για άμεση εκτίμηση των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στους καλλιεργητές.

Μάλιστα, κατόπιν συνεννόησης, κλιμάκια του ΕΛΓΑ, παρουσία του Διευθυντή και του επόπτη του Οργανισμού θα επισκεφτούν αύριο το πρωί τις πληγείσες περιοχές.


«Παραμένουμε σε εγρήγορση και δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής των Σοφάδων που δέχθηκαν ένα σημαντικό πλήγμα από τον καιρό. Ήδη ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ξεκινήσουν τάχιστα οι διαδικασίες», τόνισε ο Δήμαρχος Σοφάδων.πηγή: ertnews.gr

Σχόλια