Προ των πυλών της Λάρισας τα αγριογούρουνα – Συγκροτούνται συνεργεία δίωξης

Ακόμη και στα αστικά κέντρα φθάνουν πλέον τα αγριογούρουνα, με τον γ.γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Κ.Τζανακούλη ν...


Ακόμη και στα αστικά κέντρα φθάνουν πλέον τα αγριογούρουνα, με τον γ.γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Κ.Τζανακούλη να τονίζει σήμερα σε συνέντευξη τύπου, πως τα ζώα έχουν φθάσει προ των πυλών της Λάρισας.

Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αγριογούρουνων και των υβριδίων τους λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα και τα προβλήματα, που δημιουργούνται είναι τεράστια.

Προβλήματα, που αφορούν όπως τόνισαν η Επιθεωρήτρια Δασών Ζωη Φτίκα, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Μπίλλης και ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ευάγγελος Μπαλατσός, τις καταστροφές που προκαλούν στις καλλιέργειες, τα ατυχήματα με τα ζώα να βγαίνουν μπροστά σε αυτοκίνητα αλλά και την εξάπλωση της πανώλης των χοίρων που απειλεί με καταστροφή χοιροτροφικές μονάδες.


Οι ήπιοι χειμώνες των τελευταίων χρόνων ευνόησαν την ανάπτυξη του πληθυσμού τους ενώ η απελευθέρωση υβριδίων και η διασταύρωση τους με αγριογούρουνα οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των γεννήσεων

Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι φορείς ζητούν την άμεση λήψη μέτρων από το αρμόδιο υπουργείο και προτείνουν τη συγκρότηση από μέλη κυνηγετικών συλλόγων και με την επίβλεψη της δασικής υπηρεσίας, συνεργείων δίωξης για τη μείωση του πληθυσμού και σε καταφύγια αλλά και απαγορευμένες περιοχές.


πηγή: ertnews.gr

Σχόλια