Σε απόγνωση οι αγρότες στην Κοζάνη – Οι βροχοπτώσεις οδήγησαν σε ακαρπία

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες στο δήμο Βοΐου, καθώς από τον Απρίλιο σχεδόν καθημερινές είναι οι βροχοπτώσεις στην περιοχή τους, οι μέλισ...


Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες στο δήμο Βοΐου, καθώς από τον Απρίλιο σχεδόν καθημερινές είναι οι βροχοπτώσεις στην περιοχή τους, οι μέλισσες δεν μπόρεσαν να επιτελέσουν το έργο τους και η παραγωγή είναι μειωμένη λόγω ακαρπίας σε αρκετά προϊόντα.

Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η αποτίμηση των ζημιών που καλύπτονται ή μη από τον κανονισμό του Οργανισμού.

Προσπάθειες για στροφή στην καλλιέργεια φράουλας

Στη Φλώρινα, προσπάθειες καταβάλλονται προκειμένου να στραφούν οι νέοι στην καλλιέργεια φράουλας. Ελάχιστοι ασχολούνται με αυτήν, παρότι παλαιότερα οι λέξεις Φλώρινα και φράουλα ήταν συνυφασμένες, με την ποικιλία «Μαντάμ Μουτό» να κυριαρχεί.

«Πρωτεύουσα» των μανιταριών τα Γρεβενά

Ξεπερνούν τα διακόσια τα προϊόντα και τα υποπροϊόντα που τυποποιούνται σήμερα στα Γρεβενά και έχουν ως βάση το αυτοφυές μανιτάρι, ενώ κάθε χρόνο προστίθενται και άλλα, ικανοποιώντας έτσι τις γευστικές επιθυμίες ολοένα και περισσότερων ατόμων.


πηγή: ertnews.gr

Σχόλια