Στη Σύνοδο Πρυτάνεων στην Καστοριά ο υπ. Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης

Αναμένονται αναλυτικές απαντήσεις του Κ. Πιερρακάκη σε οικονομικά και θεσμικά ζητήματα των Πανεπιστημίων Παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Π...


Αναμένονται αναλυτικές απαντήσεις του Κ. Πιερρακάκη σε οικονομικά και θεσμικά ζητήματα των Πανεπιστημίων

Παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη, ολοκληρώνονται την  Παρασκευή, οι τετραήμερες εργασίες της Συνόδου Πρυτάνεων, στην Καστοριά, με "οικοδεσπότη" τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη.

Το προεδρείο της Συνόδου πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα ενημερωτική συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, προεδρεύων της 103ης Συνόδου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής και ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος εξέθεσαν στον υπουργό τις προτεραιότητες των ελληνικών Πανεπιστημίων στην κομβική αυτή περίοδο μετασχηματισμού και μετεξέλιξης της ανώτατης εκπαίδευσης, με επίκεντρο την ποιότητα των ακαδημαϊκών σπουδών, την έρευνα, τη δυναμική εξωστρέφεια και τη στρατηγική ανάπτυξης των ελληνικών ΑΕΙ στο ανταγωνιστικό διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Επίσης, ανέδειξαν τις άμεσες προτεραιότητες προς διευθέτηση για την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του νέου Νόμου για τα ΑΕΙ, καθώς και επείγοντα ζητήματα για τη στελέχωση και ενδυνάμωση του έργου τους.
Ο υπουργός επεσήμανε ότι θα αναφερθεί διεξοδικά στο σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τα ελληνικά ΑΕΙ κατά την ομιλία του στη Σύνοδο.

Στην ατζέντα της 103ης Συνόδου, εκτός από καίρια θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία, την οργάνωση και την διοίκηση των Πανεπιστημίων, έχουν ενταχθεί κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο στρατηγικό σχεδιασμό και τις πολιτικές ανάπτυξής τους, μεταξύ των οποίων ο πολυδιάστατος ρόλος τους στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και η δυναμική σύνδεση των προγραμμάτων σπουδών με την αγορά εργασίας.


πηγή:esos.gr

Σχόλια