Ερώτηση της “Ελληνικής Λύσης” για τις καταστροφές στις κόκκινες πιπεριέςστον Δήμο Βοΐου Κοζάνης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Καταστροφές στις καλλιέργειες πιπεριάς Φλωρίνης στην Κοζάνη», κατέθεσε ο...


Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Καταστροφές στις καλλιέργειες πιπεριάς Φλωρίνης στην Κοζάνη», κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόοπουλος.

Όπως αναφέρει: “Ολοκληρωτική καταστροφή παρατηρήθηκε πρόσφατα από επιδρομή ακριδών σε καλλιέργειες στον Δήμο Βοΐου Κοζάνης. Συγκεκριμένα, εκατομμύρια ακρίδες και κατόπιν εντόνων βροχοπτώσεων αφάνισαν σημαντικές εκτάσεις δεκάδων στρεμμάτων καλλιέργειας πιπεριάς «Φλωρίνης» στην περιοχή Καλονερίου Κοζάνης. Μείωση παραγωγής παρατηρήθηκε στην ευρύτερη περιοχή επίσης τόσο στα σιτηρά όσο και στα οπωροφόρα δέντρα, εξαιτίας του ιδίου φαινομένου. Ως γνωστόν, οι μικρές ακρίδες τρώνε τα φύλλα, με συνέπεια να καταστρέφουν τα φυτά τα οποία δεν μπορούν ούτε να αναπαραχθούν ούτε να αναπτυχθούν.


Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε αφενός να γίνει μια πλήρης καταγραφή των ζημιών στην παραγωγή των αγροτών του Δήμου Βοΐου Κοζάνης κι αφετέρου να καταβληθούν έπειτα οι ανάλογες αποζημιώσεις σε αυτούς;”.


πηγή: ertnews.gr

Σχόλια