Ντομάτες από "χρυσάφι" στην Ινδία: Μετά τα McDonald's και τα Subways τις αποσύρουν από το μενού τους ...

Ορισμένα καταστήματα Subway στην Ινδία σταμάτησαν να σερβίρουν ντομάτες στις σαλάτες και τα σάντουιτς τους λόγω ποιοτικών προβλημάτων, και α...


Ορισμένα καταστήματα Subway στην Ινδία σταμάτησαν να σερβίρουν ντομάτες στις σαλάτες και τα σάντουιτς τους λόγω ποιοτικών προβλημάτων, και αυτή είναι η τελευταία κίνηση από εταιρεία του εξωτερικού, καθώς οι τιμές του βασικού προϊόντος έχουν εκτοξευθεί σχεδόν κατά 400% σε επίπεδα ρεκόρ στη χώρα.

Ένα κατάστημα Subway σε αεροδρόμιο του Δελχί ανακοίνωσε την "προσωρινή έλλειψη ντομάτας" σε μια πινακίδα που έγραφε ότι το εστιατόριο δεν μπορούσε να βρει αρκετή ποσότητα που να περνάει τους ποιοτικούς ελέγχους.

"Ως εκ τούτου, προς το παρόν είμαστε αναγκασμένοι να σας σερβίρουμε προϊόντα χωρίς ντομάτες", ανέφερε. "Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ξανά προμήθειες ντομάτας".

Το ένα μετά το άλλο εστιατόρια στην Ινδία καταργούν την ντομάτα

Η Culinary Brands του ομίλου Everstone, που διαθέτει το κύριο franchisee για περίπου 200 από τα 800 Subway της Ινδίας και διαχειρίζεται την αλυσίδα εφοδιασμού για όλα αυτά, δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό στο Reuters.

Δεν ήταν σαφές πόσα καταστήματα επηρεάστηκαν.

Πολλά ινδικά καταστήματα εξακολουθούσαν να προσφέρουν ντομάτες, σύμφωνα με ελέγχους σε εφαρμογή για παραγγελίες φαγητού και τηλεφωνικές κλήσεις σε καταστήματα, αλλά τουλάχιστον δύο στο Νέο Δελχί, ένα στο Ούταρ Πραντές και ένα στο Τσενάι στα νότια έχουν σταματήσει.

"Είναι πολύ ακριβές", δήλωσε ένας υπάλληλος καταστήματος Subway.

Πριν από δύο εβδομάδες τα εστιατόρια McDonald's στην Ινδία απέσυραν τις ντομάτες από τα μπιφτέκια και τα wraps τους σε πολλά μέρη της Ινδίας λόγω προβλημάτων ποιότητας.


Στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, οι ντομάτες πωλούνταν στη λιανική προς περίπου 168 ρουπίες (2,05 δολάρια) το κιλό (93 σεντς η λίβρα) το Σάββατο, αφού είχαν αγγίξει περίπου τις 240 ρουπίες.

Η κυβέρνηση αποδίδει τις υψηλές τιμές των ντοματών στην ισχνή περίοδο παραγωγής, καθώς οι βροχές των μουσώνων έχουν επηρεάσει τις μεταφορές και τη διανομή.

Τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση έχει οργανώσει κινητές μονάδες για την προμήθεια ντομάτας σε φθηνότερες τιμές, με εκατοντάδες ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά κάθε μέρα.

Παγκόσμιες αλυσίδες εστιατορίων όπως η Domino's και η KFC λανσάρουν επίσης προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές στην Ινδία, όπου οι καταναλωτές έχουν μειώσει τις δαπάνες τους λόγω του υψηλού πληθωρισμού. Η Domino's προωθεί με επιθετικό ρυθμό στη χώρα μια πίτσα των 60 λεπτών μεγέθους περίπου 18 εκατοστών, τη φθηνότερη πίτσα της μάρκας παγκοσμίως.

πηγή: (capital.gr)

Σχόλια