Ο καιρός της Τετάρτης 16/8/23

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα αναμένονται την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023. Άνεμοι τοπικά έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Μι...


Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα αναμένονται την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023. Άνεμοι τοπικά έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ηπειρωτικών και του Αιγαίου θα είναι ελαφρά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 21 έως 37, στην Ήπειρο από 18 έως 33, στην Στερεά από 20 έως 36, στην Πελοπόννησο από 16 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 35, στις Κυκλάδες από 20 έως 33, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 30 και στην Κρήτη από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως στα ανατολικά του νομού από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως 3 μποφόρ. Μετά το απόγευμα οι άνεμοι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.


πηγή: meteo.gr

Σχόλια