Η αγορά βιολογικών λιπασμάτων αναμένεται να ξεπεράσει τα 18 δισ. δολάρια μέχρι το 2031

Με έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) της τάξης του 7,3% αναμένεται να πορευθεί η παγκόσμια αγορά βιολογικών λιπασμάτων μέχρι το 203...


Με έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) της τάξης του 7,3% αναμένεται να πορευθεί η παγκόσμια αγορά βιολογικών λιπασμάτων μέχρι το 2031, σύμφωνα με μελέτη της Transparency Market Research. Έχοντας αποτιμηθεί σε περίπου 9,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, η εν λόγω αγορά αναμένεται να σκαρφαλώσει στα 18,6 δισ. δολάρια έως το 2031, σηματοδοτώντας μια αλματώδη ανάπτυξη.

Η αγορά βιολογικών λιπασμάτων αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, κυρίως λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για φιλικά προς το περιβάλλον λιπάσματα, καθώς και για βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές. «Η αγορά των βιολογικών λιπασμάτων γνωρίζει μεγάλη άνθηση. Η χρήση τους πυροδοτείται από το ενδιαφέρον των καταναλωτών για πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις τροφίμων και την αυξανόμενη συνειδητοποίηση του τρόπου με τον οποίο οι παραδοσιακές γεωργικές πρακτικές επηρεάζουν το περιβάλλον», σημειώνουν οι συντάκτες της μελέτης.

Ορισμένες σημαντικές εξελίξεις, με πρωταγωνιστές τους μεγάλους παίκτες της παγκόσμιας αγοράς βιολογικών λιπασμάτων, είναι οι εξής:

✱ Η FBSciences Holdings, Inc., μια σημαντική επιχείρηση με έδρα τις ΗΠΑ που ειδικεύεται σε βιοδιεγερτικά και βιολογικά γεωργικά προϊόντα, εξαγοράστηκε φέτος από τον ιαπωνικό κολοσσό χημικών Sumitomo Chemical. Η αφοσίωση της Sumitomo Chemical στην επέκταση της θέσης της στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία βιώσιμων βιοδιεγέρτων και την προώθηση αειφόρων λύσεων για τη γεωργία αποτυπώνονται ξεκάθαρα σε αυτήν τη στρατηγική κίνηση.


Η εξαγορά αναμένεται να εξυπηρετήσει την επέκταση της σειράς προϊόντων της Sumitomo Chemical και να ενισχύσει τη θέση της εταιρείας ως κορυφαίας προμηθεύτριας γεωργικών λύσεων αιχμής που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

✱ Η εξαγορά της Ecolan Oy, μιας φινλανδικής παρασκευάστριας λιπασμάτων από ανακυκλωμένα υλικά και οργανικά υπολείμματα, ανακοινώθηκε το 2021 από την ομοεθνή Yara Suomi Oy, μια πρωτοπόρο εταιρεία σε λύσεις θρέψης των καλλιεργειών.

Η Yara είναι πλέον μια σημαντική παίκτρια στην αγορά των βιολογικών λιπασμάτων, διευρύνοντας την γκάμα βιώσιμων γεωργικών πρακτικών της. Η εξαγορά έρχεται σε συμφωνία με τη δέσμευση της Yara να βελτιώσει τις τεχνικές διαχείρισης θρεπτικών συστατικών για όλους τους τύπους γεωργίας, ιδιαίτερα τη βιολογική γεωργία, προσφέροντας λύσεις αιχμής, καθώς και ψηφιακά εργαλεία.

✱ Το SecuFarm Vermicompost, ένα αγροχημικό προϊόν (σ.σ. λίπασμα και εδαφοβελτιωτικό) με περιβαλλοντική συνείδηση, λανσαρίστηκε το 2023 από τη WRMS, μια εξέχουσα εταιρεία αγροτεχνολογίας. Με πρόσθετο χούμο και ζωτικά φυτικά θρεπτικά συστατικά, αυτό το βιολογικό προϊόν αιχμής συμβάλλει στη βελτίωση της δομής του εδάφους και στην προώθηση της ανάπτυξης των ριζών. Το SecuFarm Vermicompost βελτιώνει τον αερισμό του εδάφους και τη συγκράτηση του νερού, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη πιο υγιών φυτών.


Σχόλια